ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon

C21

ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon

Artherne_2014__2_
ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__1_
ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__4_
ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon - Monique Geeroms © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__6_
ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon - Inleiding ereburger Maurits van Liedekerke © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__7_
Maurits van Liedekerke - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__9_
ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__3_
ArtHERNE, een collectief van kunstliefhebbers, stelde tentoon - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2014__8_
Monique Geeroms, Marianne Van Herreweghe, Diana Bellemans, Walter Boeykens, Christiane Van Israël, Alphonse en Chantal Deglas, Isabelle Demel, Marleen Erauw en Patrick Van Eesbeek - © Deschuyffeleer
 

Het Bavocentrum in Herfelingen was dit jaar het gelegenheidsadres voor de tweejaarlijkse expositie van het kunstenaarscollectief Arthe{rne}. Tien exposanten, met Monique Geeroms aan het voortouw, stelden er een 80-tal eigen creaties tentoon, gaande van schilderijen over tekeningen, beeldhouwwerken, aquarellen en assemblages tot toegepaste kunstwerken. De tentoonstelling was dit jaar aan haar tweede editie toe. Ereburger Maurits van Liedekerke leidde de tentoonstelling in.

Met een heus Jambers-gehalte wist Maurits van Liedekerke in zijn inleiding de genodigden antwoord te bieden op ‘Wie zijn zij?’, ‘Waarom doen zij het?’ en ‘Wat drijft hen?’. Meteen ook een uitgelezen moment om de Amerikaanse schrijver-schilder Kurt Vonnegut († 2007) te citeren die iedereen op een eenvoudige manier aanspoorde ‘de kunstenaar in zichzelf’ een kans te bieden: “ Beoefen elke vorm van kunst, zing, dans, acteer, teken, schilder, beeldhouw. Schrijf poëzie, fictie, essays, reportages, Het maakt niet uit hoe goed of hoe slecht het is, doe het niet voor het geld of de roem, maar om te weten wat het is om te worden, om te ontdekken wat er in je leeft, wat je ziel doet groeien”.
“De spirit in ons kunstenaarscollectief is dan ook de kunstliefhebber de opportuniteit te bieden zijn werken aan de buitenwereld te tonen. In ieder van ons zit echter ook een beetje vrees om de confrontatie met de kritiek van de buitenstaander te trotseren”, vertelt Monique Geeroms. “Wij bemerken ook dat eenmaal de eerste tentoonstelling achter de rug is, onze leden veel minder twijfelen aan zichzelf, dat er een ‘zin naar meer’ ontstaat en dat de aangeleverde feedback alleszins  stimuleert om de technieken te verfijnen”.
Monique Geeroms, met in haar kielzog Marianne Van Herreweghe, is overigens maar al te fier dat Arthe(rne) er met Diana Bellemans, Walter Boeykens en Christiane Van Israël inmiddels drie nieuwe leden bijkreeg. De overige exposanten waren  Alphonse en Chantal Deglas, Isabelle Demel, Marleen Erauw en Patrick Van Eesbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief