HERNE – Verenigingen stellen ook nu weer dorpskalender Sint-Pieters-Kapelle voor

C21

HERNE – Verenigingen stellen ook nu weer dorpskalender Sint-Pieters-Kapelle voor

Kalender_2015
HERNE – Verenigingen stellen ook nu weer dorpskalender Sint-Pieters-Kapelle voor - © Deschuyffeleer
 
Img_3362
HERNE – Verenigingen stellen ook nu weer dorpskalender Sint-Pieters-Kapelle voor - © Deschuyffeleer
 

Onder de impuls van Mark Janquart, de voorzitter van de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving, kwamen de verenigingen die deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle rijk is, ook deze keer tot het opstellen van de dorpskalender voor toekomend jaar. De kalender bevat meteen ook alle activiteiten die de verenigingen in het nieuwe jaar plannen om zo hun dorp ook daadwerkelijk te laten bruisen.

“De kalender kwam tot stand met als inzet ‘Je dorp, actiever dan je denkt!’”, duidt Mark Janquart. “Mensen verenigen is immers samenleven. Ook nu hebben vele uren vergaderen geleid tot een dorpskalender met voor elk wat wils zoals muziek, tuinieren, sporten, koken en boogschieten. Met de kalender willen we onze verenigingen ook meer kenbaarheid meegeven en de inwoners aansporen tot effectieve deelname aan het dorpsleven”.
“Het is voor de vijf verenigingen meteen ook een leuke manier om overleg te plegen wie, wat, waar en wanneer organiseert in ons dorp. Iedere vereniging heeft dan ook ‘haar moment’ wat leidt tot meer respect en onderlinge samenwerking. Maar dit alles komt wel iedereen en vooral ons dorp ten goede”, luidt het nog bij de voorzitter van de fanfare. “Zo staan nu al meer dan 60 activiteiten op de kalender geagendeerd”.
Naast de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving en haar jeugdensemble Crescendo zijn het de wielerclub De Sint-Pieters Spurters, de KVLV Vrouwen met Vaart, de Landelijke Gilde en de schuttersvereniging Sint-Peeters ter Waerden die hun medewerking aan het opzetten van de kalender verlenen.
De kalender wordt eerstdaags in alle brievenbussen in de deelgemeente verspreid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief