HERNE – CD&V trakteert ieder gezin op een nieuwjaarsconsumptie

C21

HERNE – CD&V trakteert ieder gezin op een nieuwjaarsconsumptie

Nieuwjaarskaart_herne_2015
HERNE – CD&V trakteert ieder gezin op een nieuwjaarsconsumptie - © Deschuyffeleer
 
Dsc01875
HERNE – CD&V trakteert ieder gezin op een nieuwjaarsconsumptie - © Deschuyffeleer
 

De CD&V-partijploeg van burgemeester Kris Poelaert pakt uit met een wel bijzondere en originele vorm van eindejaarswensen naar de inwoners toe. Zo krijgt ieder gezin dezer dagen een kaartje in de bus gedropt met de beste wensen voor een gelukkig en voorspoedig Nieuw Jaar. Daarbij hoort ook een bon voor een consumptie in één van de drankgelegenheden in de gemeente. Daarmee wil de partij ook de lokale horeca alleszins een duwtje in de rug geven.   

Het nieuwjaarskaartje vermeldt op de voorzijde alvast de niet mis te verstane boodschap ‘SAMEN pakken wij de toekomst van Herne vast’. Op de achterzijde dan weer worden drie projecten in de kijker gezet waar, althans volgens de CD&V-ploeg, SAMEN aan gewerkt werd en waarop zij dan ook duidelijk prat gaat. 

‘SAMEN houden we Herne proper’ is zo het eerste project. “Hiermee verwijzen wij niet alleen graag naar de aankoop van een nieuwe gemeentelijke borstelmachine maar ook naar de zwerfvuilactie, waar we nog steeds op tal van vrijwilligers kunnen rekenen en naar de inwoners die zich een gans jaar door willen inzetten voor het proper houden van een hoekje in de gemeente”, zegt gemeenteraadslid Michaël Schoukens.  
  
“De aanleg van het nieuwe fietspad langs de Lindestraat en de Van Cauwenberghelaan maakt dat ‘wij SAMEN Herne veiliger maken”, houdt ook de schepen van Openbare werken Lieven Vandenneucker  voor. “De werken leverden wel een bijzonder fraai resultaat op maar bezorgden de inwoners toch wel wat ongemak. Wij willen hen dan ook hiervoor bedanken in de wetenschap dat het fraai resultaat evenwel niet kon bereikt worden zonder enig ongemak en waarbij wij steeds samen naar een oplossing hebben gezocht”. 

Het derde project ‘SAMEN bouwen wij sociale woningen’ gaat terug op de recente inhuldiging en ingebruikname van de sociale woonwijk in de Frans Minnaertstraat. “Hierbij deed het ons bijzonder deugd de lachende gezichten van de bewoners te zien. Zij zijn duidelijk in hun nopjes dat zij in Herne kunnen blijven of kunnen komen wonen”, aldus nog burgemeester Kris Poelaert.

Op het nieuwjaarskaartje trakteert de CD&V-ploeg met een waardebon ter waarde van 1,60 euro de inwoners, weliswaar à rato van één bon per gezin, en onder de slogan ‘SAMEN drinken wij ene op 2015’ ook op een consumptie in een drankgelegenheid in de gemeente. Die actie loopt van 2 tot 19 januari in ‘t Vossenhol, Terlindenhof, D’Erfzonde, ’t Fonteintje, Sint-Pietershof, Katholieke Kring, Latjes, Schoentje, Moonlight, Egelantier, Castel en Sporthal. Met dit gebaar gaat de CD&V-ploeg er meteen ook van uit de plaatselijke horeca daadwerkelijk te willen steunen.      
 
“Wij willen graag samen klinken op het Nieuwe Jaar”, geeft de CD&V-ploeg tenslotte nog mee. “Wij verzoeken de inwoners ook hun buur op sleeptouw te nemen en zo met een gezellige babbel samen 2015 in te gaan”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief