HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Nieuwjaarswensen_personeel_1_herne_2015__23_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_2_17_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_3_14_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_4_40_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_5__1_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_6_9_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - Marleen Flamant © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_7__16_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - Linda Thiels © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaarswensen_personeel_herne_2015_8__12_
HERNE – Veel lof voor personeel van gemeente en OCMW tijdens nieuwjaarsbijeenkomst - Afscheid van Kerlijn Quaghebeur © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van het gemeentebestuur en van het OCMW-bestuur waren ook dit jaar al hun medewerkers welkom op de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Naast de klassieke dankwoorden was het ook de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer de meest bijzondere plannen voor het pas gestarte nieuw jaar uit de doeken te doen. De bijeenkomst vond deze keer plaats in de fraai ingeklede feestzalen van restaurant-feestzalen De Egelantier in het centrum.

De gemeente en het OCMW stellen momenteel haast 100 vol- en deeltijdse personeelsleden te werk. Daarnaast is er ook nog een nauwe binding met de wijkinspecteurs van de politie en met de medewerkers van het autonoom gemeentelijk bedrijf dat onder meer de sporthal De Hernekouter beheert.
De kwaliteit van de dienstverlening
Burgemeester Kris Poelaert riep alle medewerkers in het bijzonder op “de kwaliteit van het dagelijks leven in de gemeente verder te verhogen. Ondanks onze beperkingen in middelen en personeel is het de ambitie van ons bestuur dit samen met u dagdagelijks te realiseren in kleine mirakels, met inzet en met werklust”. Voor de burgemeester is de kleinschaligheid van de gemeente overigens een kracht: “Iedere inspanning die wordt geleverd wordt veel rechtstreekser door de bevolking ervaren. Daarom allicht dat Herne op gebied van dienstverlening als de best scorende van alle Vlaamse gemeenten uit de bus kwam in een bevraging van een groot dagblad”.        
“Dit jaar gaan wij voor veilige en fijne rij-, fiets- en wandelervaringen voor onze inwoners en investeren wij de helft van dit budget in het herstellen van onze straten”, deelde de burgemeester mee. “Ook nemen wij voor 100.000 euro energiebesparende maatregelen, werken wij aan de verhoogde toegankelijkheid van De Bloesem in het centrum waar de huidige drie vestigingen op termijn worden gecentraliseerd, plannen wij vooral voor de kleinsten de heraanleg van de speelplaats in de school in Herfelingen, komen er weegbruggen op het containerpark en wordt ook het Dominicanessenklooster verder afgewerkt”.
Om de mogelijkheden van de technische dienst nog te vergroten investeert de gemeente met een budget van 100.000 euro alleszins ook in meer en beter gereedschap, materiaal en werktuigen. En om de professionalisering van de dienst nog op te drijven wordt ook de aanwerving van een metser in vast verband in het vooruitzicht gesteld. Naar de administratie toe wordt er gestreefd naar meer intergemeentelijke samenwerking. En voor de eerste keer wordt ook met een heuse teambuildingdag uitgepakt om zo samen op zoek te gaan naar nog grotere synergiën binnen de diensten.
Daadwerkelijk meewerken aan het sociaal beleid
Ook OCMW-voorzitter Carina Ricour stak een riem onder het hart van haar medewerkers: “Werken bij het OCMW is daadwerkelijk kunnen meewerken aan het sociaal beleid van ons dorp en dit ten gunste van hen die dit het meest nodig hebben. Samenwerken is hierbij wel een sleutelwoord”. De voornaamste projecten die dit jaar bij het OCMW op stapel staan zijn de verkoop van de bouwgronden langsheen de Van Cauwenberghelaan, het opzetten van een ontvangstbalie in het OCMW-gebouw en het afwerken van 6 verblijfplaatsen voor het Lokaal Opvanginitiatief en van een noodopvang in het Dominicanessenklooster.
Marleen Flamant van de financiële gemeentedienst kreeg een bijzondere attentie voor haar 30 jaar dienstanciënniteit. Bij het OCMW dan weer was dit het geval voor Linda Thiels voor 25 trouwe dienstjaren.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief