HERNE – Jaarlijks nazicht van brandkranen kost gemeente 15400 euro

C21

HERNE – Jaarlijks nazicht van brandkranen kost gemeente 15400 euro

Vervanging_brandkranen_herne
HERNE – Jaarlijks nazicht van brandkranen kost gemeente 15400 euro - © Deschuyffeleer
 

Met het oog op het snel en betrouwbaar kunnen terugvallen op duidelijk gesignaleerde en vlot toegankelijke brandkranen liet het gemeentebestuur, zoals ieder jaar trouwens, de Watergroep een nazicht van de staat van de openbare brandkranen uitvoeren. Die hydranten maken overigens dat in geval van nood de brandweer zeer vlug haar spuitslangen kan aansluiten om zo te kunnen beschikken over accurate waterdruk om te blussen.

In totaal werden in gans de gemeente 749 brandkranen aan een controle onderworpen. Daarbij werd voorzien in een onderhoudsbeurt en een degelijke aanduiding. Het gemeentebestuur draagt de kosten die uiteindelijk bleken op te lopen tot om en bij de 15.400 euro.
Burgemeester Kris Poelaert gaat er van uit dat de jaarlijkse controle past in het algemeen veiligheidsbeleid ten bate van de inwoners en dat dit hen meteen ook een goed gevoel bezorgt. “Want bij een brand gebruikt de brandweer maximaal deze infrastructuur om hun brandslangen op aan te sluiten”, verklaart de burgemeester de inspanning. “In de wetenschap dat deze hydranten ieder jaar opnieuw grondig worden nagekeken moet dit toch wel een hele geruststelling zijn voor de inwoners”.
Bij het nazicht werden hier en daar enkele eerder kleine mankementen vastgesteld. Deze worden de eerstkomende weken alleszins opgelost.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief