HERNE – 11-novemberviering

C21

HERNE – 11-novemberviering

Deschuyffeleer_11_nov_herne__1_
 
Deschuyffeleer_11_nov_herne__8_
Deschuyffeleer_11_nov_herne__4_
Deschuyffeleer_11_nov_herne__2_
 
Dsc08914
 

Ook in Herne en haar deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle en Herfelingen werd de Wapenstilstand herdacht. Burgemeester Kris Poelaert legde dan ook bloemen neer aan de gedenkstenen voor de gesneuvelden in de drie centra en aan de Patriot.

Meer en meer wordt de herdenking van de Wapenstilstand van de eerste wereldoorlog aangegrepen om niet alleen de slachtoffers van de Grote Oorlog 1914-1918 te gedenken maar zoals ook in vele andere Europese landen alle gesneuvelden van latere gewapende conflicten. 

In zijn gelegenheidstoespraak deed burgemeester Kris Poelaert een oproep te blijven ijveren voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid mede door de herinnering aan hetgeen inzonder tijdens de twee wereldoorlogen in de gemeente gebeurde levendig te houden. “Wij doen dit om de aanzet te geven tot het opbouwen van relaties die steunen op het respect voor de ander, op wederzijds vertrouwen. Wij doen dit ook om de vrede die wij sinds meer dan 60 jaar mochten genieten te bestendigen en de gefundeerde hoop op een goede toekomst aan de volgende generaties door te geven”, aldus de burgemeester.

Overigens organiseerde het gemeentebestuur voor de eerste keer een gezamenlijk feestmaal voor de oudstrijders en de sympathisanten uit de drie deelgemeenten in zaal De Eglantier. Het zangkoor Legato en KokHer zorgden tussendoor voor een aangepaste stemming.

Herne telt momenteel nog slechts vier oudstrijders René Deblande, Nestor Demulder, Marcel Wittebroodt en Georges Snel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief