HERNE – Gemeentelijke zwerfvuilcampagne schiet uit de startblokken

C21

HERNE – Gemeentelijke zwerfvuilcampagne schiet uit de startblokken

Opgeruimd_staat_netsjes__3_
HERNE – Gemeentelijke zwerfvuilcampagne schiet uit de startblokken - Met Michaël Schoukens, Lieven Snoeks, Kris Degroote, Lieven Vandenneucker, Brent Roobaert, Vanessa Van Hende, An Deleye, Sonja Van Den Bossche en Dirk Vandevelde - © Deschuyffeleer
 
Zwerfvuilactie
HERNE – Gemeentelijke zwerfvuilcampagne schiet uit de startblokken - © Deschuyffeleer
 
Opgeruimd_staat_netsjes__2_
Ook Luc Roobaert zette zich al een paar weken geleden in voor een propere Markstraat en exposeerde zijn buit aan de gemeentelijke polyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de gemeentelijke zwerfvuilcampagne die loopt van 21 maart tot 5 april trok ook meteen een eerste CD&V-ploeg op pad. Gewapend met de klassieke attributen deed de ploeg in iedere deelgemeente een straat aan. In een mum van tijd werd 3m3 zwerfvuil in vuilniszakken gestopt. Die zakken worden later neergelegd op een voorbehouden ruimte op het plein voor het gemeentehuis voor de eindevaluatie.

Samen de gemeente proper houden
Zo deed de ploeg in Herfelingen de Terlindenstraat aan, in Sint-Pieters-Kapelle de Markstraat en in het centrum de Breemstraat en de Rendries. Fractieleider in de gemeenteraad Michaël Schoukens: “Tijdens onze eindejaarsactie deelden wij al mee dat wij samen de gemeente willen proper houden. Wij houden dan ook woord en willen nu mee de actie op gang trekken. Jaarlijks kan de gemeente trouwens al rekenen op een aantal vrijwilligers die tijd vrijmaken om een paar straten afvalvrij te maken. Op onze beurt nu willen wij deze mensen dan ook een hart onder de riem steken door onze mouwen zelf op te stropen en zo de actie nog meer in de kijker te stellen”.    
“En dat is nog lang niet alles”, geeft de fractieleider nog mee. “Met de actie willen wij ook onze bevolking tonen wat er zoal langs onze wegen wordt gedropt. En dat  blijken vooral blikken, lege sigarettenpakjes, papier en plastieken flessen te zijn. Al het ingezameld zwerfvuil wordt ook nog eens op het gemeenteplein bij elkaar gebracht en tentoongesteld. Bij die confrontatie krijgen de inwoners dan ook de gelegenheid de gedumpte hoeveelheid afval in onze bermen in te schatten. En hopelijk resulteert dat in het mee overhalen van iedereen om  zijn figuurlijk steentje bij te dragen tot het proper houden van onze straten en wegen”.
Iedereen kan meedoen  
Tot het eind van de campagne krijgen ook vrijwilligers zowel in groepsverband als individueel nog de kans op de actie in te pikken. Daartoe krijgen zij dan vanuit de gemeente het nodige materiaal zoals vuilniszakken, blikjesgrijpers, fluo-vestjes, handschoenen en bordjes ‘net opgeruimd’. Best wordt dan ook vooraf contact opgenomen met de milieudienst (anja.mertens@herne.be of 02/397.11.61) voor het bekomen van het materiaal en voor het vastleggen van de trajecten.
De aangedane bermen kunnen alleszins in de kijker geplaats worden met de borden ‘net opgeruimd’. Het gemeentebestuur neemt zich ook voor de leukste selfies met die geplaatste borden in het gemeentelijk informatieblad te publiceren. De selfies dienen wel doorgemaild te worden naar infoblad@herne.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief