HERNE – Oorlogstragiek herleeft tijdens aangrijpende tentoonstelling en aansluitend concert

C21

HERNE – Oorlogstragiek herleeft tijdens aangrijpende tentoonstelling en aansluitend concert

Unforget_in_de_fondatel
HERNE – Oorlogstragiek herleeft tijdens aangrijpende tentoonstelling en aansluitend concert - © Deschuyffeleer
 

De verlaten installaties van de Fondatel-ijzergieterij aan het station vormen op zaterdag 25 en zondag 26 april het aangrijpend en uitzonderlijk decor voor ‘(Un)forget’, een groepstentoonstelling van verschillende kunstenaars met als thema ‘Oorlog en Lijden’. Als afsluiter is er op zondagavond ook nog de voorstelling ‘In Flanders Fields’ door het ensemble Grupetto. De organisatie gaat uit van het gemeentebestuur en het dagelijks bestuur van de cultuurraad.

Curator van dienst is Wim Adriaenssens uit Vollezele. De tentoonstelling omvat overigens tal van disciplines zoals schilderkunst, installatiekunst, beeldhouwkunst en poëzie.
Authentieke beeld- en muziekfragmenten vormen dan weer de rode draad om de tragiek van de Eerste Wereldoorlog opnieuw op te roepen tijdens het concert ‘In Flanders Fields’ van het ensemble Grupetto.
De tentoonstelling is gratis te bezoeken zowel op zaterdag als op zondag van 14 tot 19u. Het concert van Grupetto op zondagavond om 19u30 is wel betalend voor personen van +18 jaar. Een inkomticket kost dan 12 euro. Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen bij de cultuurraad en op het gemeentehuis.
Dezelfde tentoonstelling loopt nadien verder in het kasteel en park Coloma in Sint-Pieters-Leeuw en dit tot 24 mei elke zaterdag van 14 tot 18u en elke zondag van 11 tot 18u.
Meer info via cultuur@herne.be of 02 397 11 60.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Godelieve Dezschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief