HERNE – Jong CD&V bracht het Burgemeestersconvenant nog eens onder de aandacht

C21

HERNE – Jong CD&V bracht het Burgemeestersconvenant nog eens onder de aandacht

009__1555_x_858_
HERNE – Jong CD&V bracht het Burgemeestersconvenant nog eens onder de aandacht - Foto ingezonden
 
Voor de zitting van de jongste gemeenteraad overhandigde de plaatselijke Jong CD&V-afdeling een thermometer aan zowel burgemeester Kris Poelaert als schepen van leefmilieu Lieven Vandenneucker. Met haar actie wilde de afdeling nog eens de aandacht vestigen op het Burgemeestersconvenant dat door de gemeente eerder al was onderschreven.
“De overhandiging kadert in een nationale Jong CD&V-actie waarbij de laatste maanden in een werkgroep actief werd gewerkt rond klimaat en duurzaamheid”, geeft voorzitter Brent Roobaert aan. “Jong CD&V Herne steunt dan ook ten volle de intekening op het Burgemeestersconvenant van haar gemeente. Om de Europese doelstelling de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020 te bereiken, lanceerde de Europese Commissie precies dit Burgemeestersconvenant. Lokale overheden kunnen aan deze Europese beweging vrijwillig deelnemen en zo toezeggen zich in te spannen om de reductiedoelstelling op hun grondgebied te behalen of te overtreffen”.
“Als Jong CD&V Herne zetten we ons reeds sterk  in voor het milieu door bijvoorbeeld deel te nemen aan de gemeentelijke zwerfvuilactie”, klinkt het nog bij de voorzitter. Die is inmiddels ook lid van de gemeentelijke milieuadviesraad en van de werkgroep Burgemeesterconvenant. “Deze werkgroep in de schoot van de milieuadviesraad haalde overigens onlangs nog een subsidie van 14.000 euro binnen om acties op het getouw te zetten rond duurzaamheid en klimaat”, geeft hij nog graag trots aan.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief