HERNE – De Napoleontische oorlogen met Johan Op de Beeck

C21

HERNE – De Napoleontische oorlogen met Johan Op de Beeck

Napoleontische_oorlogen_op_de_beeck
HERNE – De Napoleontische oorlogen met Johan Op de Beeck - © Deschuyffeleer
 

Op donderdag 10 september om 19u30 geeft Johan Op de Beeck in het Dominicanessenklooster een voordracht over de Napoleontische oorlogen. De gewezen BRT-journalist is een gepassioneerd verteller en tevens auteur van verschillende bestsellers rond Napoleon. Het wordt dan ook een avond met de spots op de Napoleontische oorlogen, de voorgeschiedenis en het verloop van illustere veldslagen. De organisatie gaat uit van de gemeentelijke cultuurdienst.

Napoleon is vooral bekend als de Napoleon Bonaparte die in de veldslag bij Waterloo op 18 juni 1815 definitief verslagen werd door een coalitie van enerzijds Britse, Nederlands/Belgische en Hannoveraanse troepen onder het opperbevel van de hertog van Wellington en anderzijds een Pruisisch leger onder het commando van maarschalk Gebhard Leberecht von Blücher.  
Van Johan Op de Beeck verschenen reeds in boekvorm 'Napoleons nachtmerrie - 1812: Hoe de keizer en zijn soldaten ten onder gingen in Rusland', Uitgeverij EPO, (2012) evenals ‘Waterloo. De laatste 100 dagen van Napoleon’, Uitgeverij Manteau, (2013) en ‘Napoleon. Deel 1: Van strateeg tot keizer; Deel 2: Van keizer tot mythe, Uitgeverij Manteau (2014).
De inkom bedraagt 5 euro. Meer info via cultuur@herne.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief