HERNE Pakt Uit! belooft opnieuw een gezellig gebeuren te worden

C21

HERNE Pakt Uit! belooft opnieuw een gezellig gebeuren te worden

Herne_pakt_uit_2015
HERNE Pakt Uit! belooft opnieuw een gezellig gebeuren te worden - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 13 september Pakt Herne opnieuw Uit! Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar bundelen de gemeentelijke diensten, de jeugdraad, de cultuurraad, de sportraad, de seniorenraad en Herne Solidair ook nu weer de krachten voor het opzetten van een reeks activiteiten voor jong en oud. Draaischijf van het ganse gebeuren, dat ook een gelegenheid wil zijn om de inwoners dichter bij elkaar te brengen, is het kaatsplein aan het gemeentehuis.

Herne Pakt Uit! belooft dan ook deze keer een groots evenement te worden waarop de Dag van de Jeugd, de Dag van de Solidariteit, de Familiesportdag en de Cultuurprijsuitreiking in een gezamenlijk pakket aan de inwoners aangeboden worden. Dit jaar staat het gebeuren in het teken van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Zo zullen trompettisten van de muziekverenigingen de last post blazen als herdenking van de gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog.  
Al vanaf 9u30 kunnen de bezoekers genieten van een lekker fair trade ontbijt dat ofwel ter plaatse kan gebruikt worden ofwel kan afgehaald en meegenomen worden. Vanaf ’s middags is er eetgelegenheid waarbij ook kan geproefd worden van een heerlijk dessertje van fair trade chocolade dat door de leden van Herne Solidair zelf werd bereid.
Wie zin heeft om de benen te strekken, kan de hele dag door kiezen voor wandelingen en fietstochten over verschillende afstanden, inclusief een rolstoelwandeling of een geocachingparcours. En wie zich geroepen voelt zich echt eens te willen uitleven, kan hiervoor vanaf 13u deelnemen aan een avontuurlijke bootcamp best geschikt zowel voor jong als voor oud.
Daarnaast kan de jeugd, ook vanaf 13u, haar energie kwijt op de klimmuur met deathride of het springkasteel. Bovendien kunnen kinderen zich ook creatief uitleven door poppies te knutselen, legerpetjes te maken of te schilderen op de ruiten van de bibliotheek. Ze kunnen zich eveneens laten grimeren onder meer als oorlogslachtoffers met verwondingen. Chiro meisjes Herne, Chiro jongens Herne, Chiro Rif-Raf Kokejane, 't Jeugdmuziek, de Crescendo's van Sint-Pieters-Kapelle en de Jonge Ware Broeders uit Herfelingen werken hiervoor samen.
Omstreeks 15u30 worden de winnaars van de Carrièreprijs, de Solidariteitsprijs, de Cultuurprijs en de fotowedstrijd evenals de afgestudeerden van de academie in de bloemetjes gezet. Nadien, omstreeks 17u, kan ook nog genoten worden van een muziekoptreden van ‘Back to Three’.
Iedereen is van harte welkom.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief