HERNE – Open Vld en LBG leveren terug 1.000 kg plastieken dopjes af

C21

HERNE – Open Vld en LBG leveren terug 1.000 kg plastieken dopjes af

Img_7671__1089_x_816_
HERNE – Open Vld en LBG leveren terug 1.000 kg plastieken dopjes af - Fot ingezonden.
 

De plaatselijke afdelingen van de Open Vld en de Liberale Bond van Gepensioneerden leverden opnieuw een belangrijke lading plastieken drankdopjes af in het regionaal inzameldepot van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Ternat. Deze keer ging het om ruim 1.000 kg ingezamelde dopjes. Zo willen de Hernse liberalen hun steentje of, beter gezegd, hun dopjes bijdragen tot de opleiding van geleidehonden voor personen met een visuele handicap.

Het was indertijd door toedoen van wijlen Robert Rotsaert dat de leden van de plaatselijke afdelingen van de Open Vld en van de Liberale Bond van Gepensioneerden hun inzamelactie opstartten. Die loopt in samenwerking met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, een bescheiden doch professioneel opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Dat centrum wil van uit zijn thuisbasis in Tongeren in de strijd voor mobiliteit voor visueel mindervaliden honden opleiden tot blindengeleidehonden, visueel gehandicapte personen leren omgaan met hun persoonlijke geleidehond en een blijvende nazorg verlenen zowel aan de hond als aan de geleidehondgebruiker.
“Het hoofddoel bij dit alles is de mobiliteit van personen met een visuele handicap vergroten zodat zij in onze ‘ziende’ maatschappij weer een actieve functie kunnen opnemen zoals zelfstandig winkelen, werken en deelnemen aan socio-culturele activiteiten”, zegt Jacques Borgenon, secretaris van zowel de partij-afdeling als van de gepensioneerdenbond.      
“Om een blindengeleidehond te financieren blijken er ongeveer 16.000 kg dopjes nodig te zijn”, weet de secretaris nog. “Verschillende honden zijn momenteel overigens in opleiding. Weldra zullen zij voor een persoon met een visuele handicap een grote steun en toeverlaat betekenen. En het is precies door de opbrengst van de dopjesactie dat het centrum geschikte puppy’s kan aankopen en opleiden tot geleidehonden”.
Dopjes kunnen nog steeds afgeleverd worden bij Anna Vanbegin, de weduwe van Robert Rotsaert in de Leenstraat 43, bij Jeannine Berckmans, de voorzitter van de LBG Herne in de Liezebeekwijk 47 en bij Elke Malotiaux, de voorzitter van de plaatselijke Open Vld-afdeling in de Breemstraat 46.
Meer info kan bekomen worden bij Jacques Borgenon (0494/57.97.22).  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2015
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief