HERNE – Fanfare De Ware Broeders schittert op provinciaal orkestentornooi

C21

HERNE – Fanfare De Ware Broeders schittert op provinciaal orkestentornooi

1
HERNE – Fanfare De Ware Broeders schittert op provinciaal orkestentornooi - © Deschuyffeleer
 

De koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen behaalde een score van 84,67% in eerste afdeling op het provinciaal orkestentornooi in het cultureel centrum Oud Gasthuis in Asse. Daarmee verzekerde zij zich meteen opnieuw van provinciale subsidies de komende vier jaren.

Na een inspeelwerk brachten zij de muziekstukken 'Dogon' van componist Kevin Houben en 'The Golden Secret' van componist Otto M. Schwarz. “Het eerste werk moet steeds gekozen worden uit het klein repertorium, een selectie van 10 werken per afdeling”, geeft woordvoerster Maya Vanholder aan. “Onze dirigent Jeroen Hofmans koos hieruit het muziekstuk Dogon. Het tweede werk moet gekozen worden uit het wedstrijdrepertorium van Vlamo en moet opgenomen zijn in de afdeling waarin het korps wil aantreden. Hierbij viel de keuze van de dirigent The Golden Secret”.
“Beide muziekstukken vergden de uiterste concentratie van onze muzikanten. De muzikale uitvoering en interpretatie, balans en klankgehalte, articulatie, frasering, dynamiek en nuancering, samenspel, tempo, ritmiek en techniek zijn slechts een onderdeel van de elementen waarop de jury een beoordeling uitbrengt”, aldus nog de woordvoerster. 
“De jury gaf achteraf verschillende lovende commentaren en beloonde de fanfare uiteindelijk met een score van 84,67%. Het bestuur, de dirigent en de leden waren dan ook bijzonder trots op deze prestatie, die de afgelopen maanden toch heel wat voorbereidend werk en heel wat inspanningen heeft gevraagd. Zo vonden er naast de normale repetities op donderdagavond ook extra repetities plaats. En er kwamen zelfs repetities per instrumentengroep aan te pas”, geeft Maya nog graag mee. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief