HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers

C21

HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers

Dsc03959
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - Deschuyffeleer
 
Dsc03952
Het zorgnetwerk met Fernande, Josée en Madeleine - © Deschuyffelee
 
Dsc03953
Het dorpsrestaurant met Marie-Claire, Christine, Madeleine, Katelijne, Linda en Josée (afw.) - © Deschuyffeleer
 
Dsc03960
De chauffeurs van de mindermobielencentrale: Katelijne, Marie-Louise, Anita, Marcel, Albert en Michel (afw.) - © Deschuyffeleer
 
Dsc03950
OCMW-voorzitter Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar nodigde het OCMW-bestuur zijn zestien vrijwilligers van de mindermobielen-centrale, het zorgnetwerk en het dorpsrestaurant uit op de jaarlijkse dankbijeenkomst.

De mindermobielencentrale werd in 1993 opgericht in samenwerking met Taxistop. De centrale telt thans acht vrijwilligers die dit jaar al meer dan 550 ritten op hun actief hebben. Dit alles is dan weer goed voor een totaal van om en bij de 30.000 km. De bestuurders van dienst zijn Albert Van Meirhaeghe, Annita Lambregt, schepen Marie-Louise Devriese, Marcel Copriau, Francine De Staercke, Michel Martens, Albert Atkins en Sigrid Rawoe.         
Het project zorgnetwerk ging van start in 2010. Met Marie-José Van Pee en Fernande Vanaudenhove kan het OCMW nu rekenen op twee vrijwilligers die geregeld een bezoek brengen aan hulpbehoevende senioren.
Het dorpsrestaurant in samenwerking met het rust- en verzorgingstehuis Sint-Felix begon in 2012. Hieraan verlenen zes vrijwilligers hun medewerking. Elke week op dinsdag mogen zij er zo een achttal klanten verwelkomen. Hier zijn de vrijwilligers José Dauwe, Katelijne Luyckx, Marie-Christine Dehaen, Madeleine Tiels, Marie-Claire Debleser en Linda Komnata.
OCMW-voorzitter Carina Ricour bedankte de vrijwilligers voor hun medewerking, hun inzet en hun beschikbaarheid. Zij werden uit erkentelijkheid ook bedacht met een geschenk. Tussendoor werden zij getrakteerd op enkele dessertspecialiteiten en een kop heerlijk geurende koffie. “Jullie vrijwilligers zijn het bindweefsel van een sterke, solidaire en warme samenleving. Elk jaar zetten wij jullie dan ook in de kijker met een klein geschenkje uit respect voor jullie helpende hand. Voortdurend staan jullie immers klaar voor onze cliënten. Hopelijk inspireert dit velen om jullie voorbeeld te volgen”, klonk het nog uit de mond van de voorzitter.
Het gezelschap bracht tenslotte ook een bezoek aan het weerstation Meteo in Tollembeek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief