HERNE – Tania Stadsbader staat met Dizzy Me nu al voor haar 3de Boekenbeurs entree

C21

HERNE – Tania Stadsbader staat met Dizzy Me nu al voor haar 3de Boekenbeurs entree

Boekenbeurs_dissy_me
HERNE – Tania Stadsbader staat met Dizzy Me nu al voor haar 3de Boekenbeurs entree - © Deschuyffeleer
 
Dissy_me_3
HERNE – Tania Stadsbader staat met Dizzy Me nu al voor haar 3de Boekenbeurs entree - Foto ingezonden
 

Het geheim van het menselijk labyrint ontrafelen voor een leven in evenwicht. Het leverde inmiddels al drie boeken op van de hand van Tania Stadsbader uit Herne. En dat boek is niet louter een autobiografisch romannetje gericht naar lotgenoten die eveneens kampen met duizeligheid. Neen, het is bovenal nu ook het meest complete compendium voor dokters geworden. En wel dankzij de originele en baanbrekende mix van de twee auteurs met elk een eigen invalshoek: een prof en een ex-patiënt.

Het boek 'Dizzy Me. Licht op evenwicht' van Tania Stadsbader en haar coauteur, vestibulair expert prof. dr. Floris Wuyts, leert dokters en duizelige patiënten nu alles over 12 verschillende ziektebeelden. “Zo bevat het boek waardevolle informatie  hoe dokters die ziekten kunnen onderscheiden en hoe ze de juiste diagnose kunnen stellen”, vertelt Tania Stadsbader. “Waaruit dan de juiste behandeling kan volgen. Want veel van die kennis dringt vandaag nog niet door tot dokters en dokters in opleiding. En dat was nu net ‘het probleem’ waarmee ik 15 jaar verloor. En dat alles maakt nu net 'het 3de Boekenbeurs entree voor Dizzy Me met nu ook zelfs een differentiaaldiagnosetool voor dokters!’ uit”. Het boek, uitgegeven bij ASP editions, is wetenschappelijk en toch laagdrempelig geschreven.
Differentiaaldiagnosetool
Na twee eerdere publicaties in 2010 en 2014 trekt Dizzy Me nu dus al voor de derde keer naar de Antwerpse Boekenbeurs met nieuwe updates. Tania: "Voor elke nieuwe editie passen we het handboekgedeelte voor dokters aan met de laatste wetenschappelijke kennis. De grote primeur van de vorige editie waren de MRI beelden rond het onderzoek van de professor rond ons brein en neuroplasticiteit. Wat deze nieuwe editie nu weer 'af' maakt is de differentiaaldiagnosetool voor dokters. Een tool van onschatbare waarde! Dokters kunnen hiermee nu echt aan de slag om de - op het eerste zicht - gelijkaardige ziektebeelden makkelijker te differentiëren en een eerste filtering te doen van welke ziekten het zeker niet zijn. Op die manier kunnen zij sneller en gerichter de juiste onderzoeken voorschrijven. Deze unieke tool vermindert dus de kans op misdiagnose en verkort vast en zeker de doorlooptijd naar diagnose en behandeling van elke patiënt. Maar ook voor de gewone lezer zijn er weer wat nieuwe getuigenissen van lotgenoten bijgekomen. En die zorgen dan weer voor herkenning bij elke patiënt en diens entourage”.
Kennis delen in het Engels
Dizzy Me gaat binnenkort overigens ook internationaal. Na de succesvolle crowdfundingactie voor het bekostigen van de vertaling komt de Engelse publicatie tegen de jaarwisseling uit. Tania: "Ons vierde en internationale boek komt perfect getimed uit om de kennis van dokters rond minder bekende evenwichtsziekten op te krikken. Het voorjaar kent telkens een hevige piek aan nieuwe patiënten. En dan zijn onze dokters, waar ook ter wereld, maar best goed voorbereid!"
Met haar Dizzy Me-project is Tania nu al 7 jaar druk bezig met het sensibiliseren van dokters en patiënten: "Mijn netwerk strekt zich nu al uit tot in Amerika, Australië en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika is Dizzy Me 'waaw'. En toch hebben we nog maar het topje van de ijsberg bereikt. Er is nog veel werk om de wereld bij te scholen. Maar dat lukt mij niet alleen. Wie met een heel simpele daad mee wil sensibiliseren kan voortaan de gebruikelijke saaie postzegels vervangen door leuke Dizzy Me-zegels en dit aan een  piepkleine meerkost zonder winstoogmerk. Een kijkje in de webwinkel van Dizzy Me is daartoe voldoende”.
Tref Dizzy Me
Het nieuwe Dizzy Me-boek is uiteraard terug te vinden op de Antwerpse Boekenbeurs en wel op stand 442 van Groene Waterman juist naast die van Humo. Een signeersessie door beide auteurs is voorzien op vrijdag 6 november van 15u tot 17u. Dizzy Me zal ook aanwezig zijn op de Gezondheidsbeurs in de sporthal Hernekouter in Herne op zondag 21 en maandag 22 november.
Meer info nog via www.dizzyme.eu .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief