HERNE - De Ware Broeders verwelkomen mee de Sint in Antwerpen

C21

HERNE - De Ware Broeders verwelkomen mee de Sint in Antwerpen

Ware_broeders_sint_antwerpen
HERNE - De Ware Broeders verwelkomen mee de Sint in Antwerpen - © Deschuyffeleer
 

Net zoals de voorgaande jaren kreeg voorzitter Steven Vander Eeckt van de koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen ook nu vanuit Spanje een aardig telefoontje van een grappige doch ietwat nerveuze Zwarte Piet om Sinterklaas mee te begeleiden bij zijn intocht in Antwerpen. Dat verzoek diende ook nu weer niet herhaald te worden. En zo mag de fanfare op zaterdag 14 november daar dan eens te meer de Sint met zijn stoomboot mee verwelkomen aan de Scheldekaaien.

Het zijn TV-presentator Bart Peeters en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever die de Sint hartelijk welkom zullen heten. Zijn stoomboot meert dit jaar aan tegen het ponton aan het Steen. Van daaruit wandelt de Sint via het Steenplein de kaai op om zich dan door de Suikerrui naar de Grote Markt te begeven. De fanfare begeleidt de Sint en zijn gevolg langs deze route met gekende Sinterklaasliedjes.
 
Wie natuurlijk ook niet ontbreken op de intrede van de Sint zijn de Hoofdpiet, huishoudster Conchita, de kapiteins Paelinkx, Karel en Verscheepen, Ramon met Slechtweervandaag en professor Van Den Uytleg.
 
Rond het blije intrede van de Sint wordt een gans feestprogramma opgebouwd dat grotendeels rechtstreeks op TV kan gevolgd worden zowel op Eén als op Ketnet. Het start om 13u met optredens en animatie, met onder meer de Ketnetband, op de Grote Markt. De TV-uitzending komt er aan vanaf 13u30. Als de wind goed meezit meert de stoomboot van de Sint dan aan om 13u40 aan het ponton aan het Steenplein waarna in stoet wordt opgestapt naar de Grote Markt voor de officiële ontvangst op het stadhuis.  
 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief