HERNE – Maria-Bertha Stalpaert mag 100 kaarsjes uitblazen

C21

HERNE – Maria-Bertha Stalpaert mag 100 kaarsjes uitblazen

Deschuyffeleer_bertha_stalpaert_100_jaar__16_
 
Deschuyffeleer_bertha_stalpaert_100_jaar
Deschuyffeleer_bertha_stalpaert_100_jaar__6_
Deschuyffeleer_bertha_stalpaert_100_jaar__9_
 
Deschuyffeleer_bertha_stalpaert_100_jaar__29_
 

Maria-Bertha Stalpaert, geboren en getogen inwoonster van St-Pieters-Kapelle, mocht op vrijdag 12 december 100 kaarsjes uitblazen in het St-Felixrusthuis in Herne. Burgemeester Kris Poelaert en leden van het gemeentebestuur overhandigden samen met felicitaties de traditionele bloemen en een schilderij met een vergezicht op Berta’s thuishaven Sint-Pieters-Kapelle. Samen klonken ze op haar gezondheid.

Om deze bijzondere verjaardag te vieren bouwde de familie reeds vorige zondag een feestje in de Eglantier in Herne.

Uit het huwelijk met haar inmiddels overleden man Victor Leroy sproten hun twee kinderen Marie-Louse en Ghislain. Aan het einde van de tweede wereldoorlog vestigde het gezin zich aan de Manhove. Haar man overleed in 1989 na een slepende ziekte. Sindsdien kreeg zij veel hulp van haar kinderen en van haar in de buurt wonende dochter Marie-Louise in het bijzonder.

Na een zware kniebreuk ten gevolge van een val in haar woning neemt Bertha in 2004 noodgedwongen haar intrek in het rust- en verzorgingstehuis St-Felix. Gezien haar hoge leeftijd wagen de dokters zich niet meer aan een operatie. Uiteindelijk, tegen alle verwachtingen in en mits de goede zorgen en de nodige medische ondersteuning, weet Bertha zich thans met haar looprek opnieuw nog behoorlijk te verplaatsen.

Op het verjaardagsfeestje tekenden vijf generaties uit de familie present. Naast haar twee kinderen, mag zij inmiddels prat gaan op nog eens zes kleinkinderen, dertien achterkleinkinderen en reeds vier achterachterkleinkinderen waarvan de jonge Ferre amper drie maanden oud is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief