HERNE – Jaarprogramma Liberale Bond Gepensioneerden oogt bijzonder mooi

C21

HERNE – Jaarprogramma Liberale Bond Gepensioneerden oogt bijzonder mooi

Lbg_programma_2016
HERNE – Jaarprogramma Liberale Bond Gepensioneerden oogt bijzonder mooi - © Deschuyffeleer
 

De Liberale Bond van Gepensioneerden heeft zijn programmahuiswerk alvast al gemaakt voor gans het nieuwe jaar. Het nieuwjaarsdiner en een reeks vormingscursussen computer en tablet kruiden het voorjaar. De bond staat overigens open voor alle 55-plussers. De activiteiten gaan in principe steeds door elke 3de donderdagnamiddag van de maand.

“Onze bond is een vereniging voor gepensioneerden waar animaties, volkspelen, informatie, opleidingen, computer- en tabletcursussen, uitstappen, theatervoorstellingen en culturele activiteiten de bijeenkomsten kleuren”, zegt voorzitter Jeannine Berckmans. “En in het jaarlijks lidgeld is ook nog een lekker etentje inbegrepen. Iedereen is er altijd welkom. Ambiance en gezelligheid zijn steeds verzekerd”.
Het groots muzikaal nieuwjaarsdiner gaat door op donderdag 21 januari in restaurant-feestzaal De Egelantier. De cursussen computer en tablet voor beginners starten op dinsdag 8 maart. De cursussen computer voor gevorderden worden al op maandag 22 februari op gang getrokken. Elk cursus bestaat uit 6 lessen van drie uur in de voormiddag en in de namiddag. Voor de tablets zijn er 3 lessen van drie uur voorzien. De lesgever zorgt ervoor dat elke deelnemer een computer of een tablet ter beschikking heeft.
Cursussen computer en tablet
De cursussen voor beginners richten zich in de eerste plaats naar degene die weinig of niets van een computer kennen. Naast het toetsenbord en de diverse functies van de muis komen ook het bureaublad, de vensters, de bestanden en de mappen aan bod. Er wordt eveneens kort kennis gemaakt met een tekstverwerkingsprogramma, lettertypes, symbolen, internet en het gebruik van e-mail.
De cursussen voor gevorderden gaan dieper in op de verschillende mogelijkheden van de computer, het onderhoud en het uitvoeren van de updates. Ook de tekstverwerking, het bewerken van een foto en die invoeren in een document, het internet en e-mail worden hier dan weer behandeld aan de hand van privacy- en veiligheidsinstellingen. Op het einde volgt er nog een korte inleiding in Power-Point en Excel.
Tijdens de eerste twee lessen voor tablets wordt uitgelegd waarvoor de knopjes dienen en op welke manier er gebruik kan gemaakt worden van de touchscreen of het aanraakscherm. In de derde les dan wordt er dieper ingegaan op het aankopen van nieuwe applicaties en op het gebruik van de camera-functies.
Alle cursussen gaan door in De Egelantier. Elke deelnemer ontvangt een cursus. De inschrijving is gratis voor de leden. Niet leden betalen €30.
Variatie
Het jaarprogramma omvat ook nog meerdere gelegenheden tot gezellig samenzijn en demonstraties rond thema’s zoals Pasen, moederdag, vaderdag, volksspelen en Kerstmis. Ook zijn er twee verrassingsuitstappen gepland, één richting Monschau en één naar Zeeland. In het feestcomplex Europa in Brakel worden zowel de lenteshow als nog een andere shownamiddag in oktober bijgewoond. Ook is er nog een Tiroolse avond in Alpenrose. Het jaarlijks eetfestijn dan weer komt er aan op zondag 24 april.
“Jonge senioren die alsnog graag lid of bestuurslid zouden willen worden kunnen steeds gratis en vrijblijvend aan een van de gezellige samenzijns deelnemen om er de gebruikelijke ambiance en gezelligheid op te snuiven”, geeft de voorzitter nog graag mee. 
Meer info over de bond, de activiteiten en de cursussen bij voorzitter Jeannine Berckmans (02/396. 08.28 of 0494/57.97.22 of lbgh.herne@skynet.be ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief