HERNE – OCMW en burgemeester op bezoek in Zonnestraal en St-Felix

C21

HERNE – OCMW en burgemeester op bezoek in Zonnestraal en St-Felix

Nieuwjaar_ocmw_aan_zonnestraal__4_
Burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van de OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris een bezoek aan de residenten van Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_ocmw_aan_zonnestraal__5_
HERNE – OCMW en burgemeester op bezoek in Zonnestraal en St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_ocmw_aan_zonnestraal__8_
Een nieuwjaarsbezoekje veronderstelt een cadeautje - Carina Ricour en haar team - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_ocmw_st-felix___1_
HERNE – OCMW en burgemeester op bezoek in Zonnestraal en St-Felix - © Deschuyffeleer
 

Traditiegetrouw brachten ook deze keer op de eerste dagen van het nieuwe jaar burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van de OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris een bezoek aan de residenten van Zonnestraal, het gedecentraliseerd woonproject voor personen met een beperking in Herfelingen, en van het woon- en zorgcentrum St-Felix in het centrum. Op de beide locaties werden de bezoekers getrakteerd op een warm onthaal. 

Een nieuwjaarsbezoekje veronderstelt een cadeautje. Alle residenten mochten dan ook, naast de welgemeende nieuwjaarswensen, een mooi ogend pakje ontvangen met een handdoek, een washandje, een fleece dekentje en een Druivelaar, de meest populaire Belgische scheurkalender met voor elke dag een leuk weetje.
Zonnestraal
In Zonnestraal waren het de begeleiders Vanessa en Pieter die het zowel de bezoekers als de 17 bewoners naar hun zin maakten. In de instelling zijn er ook dit jaar opnieuw een paar uitschieters voorzien. Zo zal werk worden gemaakt van een toeristische gids van Herfelingen en voorziet de directie de inrichting van een snoezelbadkamer. Verder staat er voor de zomerperiode een leuke vakantie te verwachten. Hiervoor trekt Zonnestraal naar de Ardennen. Op het vakantiemenu staan daar dan onder meer relaxen, smullen, zwemmen, wandelen, ontdekken en daar bovenop uiteraard ook vooral volop genieten.
St-Felix breidt uit
Ook voor algemeen directeur Wouter van Audenaerde en Marc Van Nieuwenhove, directeur bewonerszorg van het Woonzorgcentrum Sint-Felix wordt 2016 een heel bijzonder jaar. Zo zullen in de loop van het jaar de bouwwerken starten die zullen resulteren in een aanzienlijke uitbreiding van het woon- en zorgcentrum.  De eerste besprekingen nopens het dossier gaan terug tot een tiental jaren geleden. Zowel de directie van St-Felix als het gemeentebestuur zijn dan ook bijzonder gelukkig met de uiteindelijke goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan St-Felix/De Bloesem op basis van de eerdere goedkeuring van het gemeentelijke ruimtelijk structuurplan.
Met de uitbreiding voorziet het woon- en zorgcentrum de bouw van een groep van 42 assistentiewoningen. Een assistentiewoning is een woning, met als specifieke doelgroep 65-plussers, waarbij zorg op eigen verzoek mogelijk wordt gemaakt.
Opvang van de vergrijzing
Ook burgemeester Poelaert en zijn bestuursploeg zijn bijzonder gelukkig met de goede afloop van dit dossier. “Met de uitbreiding van St-Felix zijn wij vooruitziend en beantwoorden wij op termijn aan de noden van de aanzienlijke toename van het aantal ouderen in onze gemeente”.
In de toekomst wordt Sint-Felix dus een complex met 60 opvangplaatsen in het rust- en verzorgingscentrum , 4 voorzieningen voor kortverblijf, 13 traditionele serviceflats en een groep van  42 assistentiewoningen. Dit alles moet op termijn het herbergen van een 120-tal residenten mogelijk maken. Ook brengt de uitbreiding allicht meer werkgelegenheid in het centrum mee.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief