HERNE – Juf Annelies Van Holder waarnemend directrice GO! Markevallei

C21

HERNE – Juf Annelies Van Holder waarnemend directrice GO! Markevallei

Annelies_van_holder___2_
HERNE – Juf Annelies Van Holder waarnemend directrice GO! Markevallei - © Deschuyffeleer
 
Annelies_van_holder___1_
HERNE – Juf Annelies Van Holder waarnemend directrice GO! Markevallei - © Deschuyffeleer
 
Annelies_van_holder___3_
HERNE – Juf Annelies Van Holder waarnemend directrice GO! Markevallei - © Deschuyffeleer
 

Met de start van het nieuwe jaar ging Christel Van Acker, tot dan directrice van de basisschool van het GO! Markevallei, een gloednieuwe uitdaging aan. Zij koos er resoluut voor de directiestoel van de Markevallei vrij te geven en zelf haar heil te zoeken in een school in de Scholengroep Brussel. Het is juf Annelies Van Holder die de directietaak in de GO! Markevallei voorlopig opneemt.

Christel Van Acker werd aangesteld als directrice van de basisschool Markevallei begin juli 2009. “In Brussel krijg ik leerlingen en medewerkers uit alle lagen van de bevolking. Dat zorgt voor een kleurrijke diversiteit op gebied van taal en cultuur, wat ik beschouw niet alleen als een bijkomende troef maar ook als een uitdaging om het onderwijsproject te realiseren”.
Een goed bewaard geheim
GO! De Markevallei, die deel uitmaakt van Scholengroep 9 ‘Ringscholen’ telt zo’n 300 leerlingen en heeft vestigingen zowel in het gehucht Kokejane als in het centrum van de gemeente. Intussen zit de eerste week als plaatsvervangend directrice voor Annelies Van Holder er al op: “Het nieuws van de directiewissel was tot de laatste schooldag van 2015 een absoluut bewaard geheim. Met ons allen waren we dan ook met stomheid geslagen toen onze directrice het nieuws kenbaar maakte. Nog meer verrast was ik toen ik heel kort daarop van het GO-bestuur de vraag kreeg om Christel als directrice te vervangen”.
Annelies Van Holder is 41 jaar en is al sinds 1995 werkzaam in de GO! De Markvallei, eerst in de vestiging Kokejane en daarna in het centrum. Al vanaf 1996 is zij er titularis van het eerste leerjaar. Als heel vlug ontpopte zij zich tot een spilfiguur in het lerarenkorps en nam zij de taak van directrice  op zich bij afwezigheid van Christel Van Acker.
Het nieuwe jaar bracht zo dan ook in het GO! Markevallei flink wat veranderingen. Als titularis van het eerste leerjaar diende ook Annelies Van Holder te worden vervangen want zoals Annelies het vertelt: “De eerste dagen heb ik wel getracht om én het lesgeven én de directiefunctie te combineren maar dat was een schier onmogelijke opdracht temeer daar ik helemaal niet was voorbereid op de directiewissel. Bovenop het permanent beschikbaar zijn, het verder afwerken van lopende projecten, het coördineren van het secretariaat, de contacten met ouders en het bijwonen van interne en externe vergaderingen was er echt geen plaats meer om ook nog eens degelijk les te geven. Met enigszins toch wat spijt in het hart heb ik mijn bengels van het eerste jaar voorlopig althans moeten toevertrouwen aan een nieuwe leerkracht. Dit werd Wendy De Paepe”.
Directiefunctie is vacant
Wat de toekomst gaat brengen is nog koffiedik kijken. De directiefunctie is vacant. Er kan gesolliciteerd worden. “Indien ik mij kandidaat stel dien ik eerst te voldoen aan een reeks examens, tests en evaluaties die dan op hun beurt leiden tot het moeten volgen van bijkomende cursussen en vormingen. Dit item is thans niet prioritair. Het komt er nu op aan dat de school verder goed draait en dat ook de organisatie van de nakende nevenactiviteiten zoals de carnavalsviering op 5 februari, ons eetfestijn van 20 februari en onze lentemarkt op 24 maart niet in het gedrang komen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief