HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling.

C21

HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling.

Dirk_merckx-peetermans___1_
HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling - Dirk Merckx - Foto ingezonden
 
Dirk_merckx-peetermans___2_
HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling - Dirk Merckx/Michaël Peetermans © Deschuyffeleer
 
Dirk_merckx-peetermans___3_
HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling - Michaël Peetermans - © Deschuyffeleer
 
Dirk_merckx-peetermans___4_
HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling - Dirk Merckx - © Deschuyffeleer
 
Scannen0019
HERNE – Opleiding fotografie mondt uit in verrassende tentoonstelling - © Deschuyffeleer
 

Restaurant-feestzaal De Egelantier was het decor voor een originele tentoonstelling van fotograaf Dirk Merckx (50) uit Vollezele en kunstenaar Michaël Peetermans (28) uit Herne. Voor Dirk Merckx gold de tentoonstelling overigens als eindpresentatie voor zijn studies fotografie aan het CVO COOVI in Anderlecht.

Fotografie  
Zes jaar geleden nam Dirk Merckx de beslissing zich bij te scholen en zich een vorming toe te meten als fotograaf. Hij koos voor een opleiding aan het CVO COOVI in Anderlecht. Gewapend met een digitale spiegelreflexcamera en een flinke dosis motivatie ging hij aan slag. De laatste stap in de vormingscyclus is alles wat geleerd werd te verzamelen in een boek, op een website of in een voorstelling aan het publiek. Dirk koos resoluut voor een tentoonstelling.
Dirk Merckx werkt in vaste dienst bij Inbev. Daar is hij vrachtwagenchauffeur. Naast die voltijdse job wilde Dirk zijn horizonten wat verleggen. Zo koos hij er voor lessen fotografie te volgen. Nu hij het diploma van fotograaf op zak heeft is het de bedoeling om zijn droomhobby uit te bouwen in eerste instantie in bijberoep. Allicht is Dirk dan ook binnenkort beroepshalve te zien op allerlei privé-feesten, festiviteiten, sportmanifestaties of roemrijke gebeurtenissen met de camera in aanslag.
In de voorbereiding van de tentoonstelling kwam hij in contact met Michaël Peetermans. Hij volgde deze flamboyante kunstenaar een jaar lang op de voet en maakte in die tijd honderden fotografische opnames. Nu was de tijd rijp om vrienden en kennissen uit te nodigen om het resultaat te komen bewonderen. In zijn opleiding werd Dirk gecoacht door Pieter Heremans, de CVO COOVI-Coördinator opleiding fotografie.
Expressief en creatief
Michaël Peetermans volgde grafische communicatie in Don Bosco in Halle. In zijn initiële professionele loopbaan hield hij zich bezig met lay-out in een drukkerij. Als graficus geeft hij graag visueel vorm aan een boodschap door expressief en creatief om te gaan met woord en beeld. Zijn job in de drukkerijwereld liet hij inmiddels schieten om deeltijds zelfstandig kunstenaar te worden. In die richting gaat het Michaël voor de wind. Zijn abstracte, passionele en ietwat filosofische weergave van auto’s, met de Volkswagen op kop, viel in de smaak en leverde hem steeds meer opdrachten op.
Zijn heel uiteenlopende werken getuigen dat Michaël vele pijlen op zijn boog heeft. Zoals hij het zelf zegt: “Ik aanzie mij als een veelzijdig kunstenaar maar ook als een handelaar. Mijn opdrachtgevers geven richtlijnen die ik zoveel als mogelijk opvolg zonder daarom mijn eigen creativiteit, visie en inbreng te verloochenen. Het is de betrachting van Michaël om binnen afzienbare tijd te gaan voor een voltijds beroepsleven als kunstenaar. Intussen is hij dat wel in bijberoep. Voor den brode is Michaël designer bij de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief