HERNE – Apparatuur voor intelligente camera’s in Kokejane wordt eerstdaags ingeplant

C21

HERNE – Apparatuur voor intelligente camera’s in Kokejane wordt eerstdaags ingeplant

Werken_trajectcontrole_steenweg_asse___1_
HERNE – Apparatuur voor intelligente camera’s in Kokejane wordt eerstdaags ingeplant - © Deschuyffeleer
 
Werken_trajectcontrole_steenweg_asse___2_
HERNE – Apparatuur voor intelligente camera’s in Kokejane wordt eerstdaags ingeplant - © Deschuyffeleer
 
Werken_trajectcontrole_steenweg_asse___3_
HERNE – Apparatuur voor intelligente camera’s in Kokejane wordt eerstdaags ingeplant - © Deschuyffeleer
 

Van dinsdag 19 tot vrijdag 22 januari zijn er in Kokejane op de Assesteenweg zowel vóór als achter het rondpunt werken voorzien voor het inplanten van de apparatuur voor het verzekeren van trajectcontrole op snelheid. Als alle technische voorzieningen niet alleen in Kokejane maar ook in Lennik voltooid zijn  wordt het systeem dat de overdreven snelheid in woonzones moet indijken dan ook operationeel. Bovendien zullen de camera’s ook gebruikt kunnen worden voor het geautomatiseerd registreren en herkennen van nummerplaten (Automatic Number Plate Recognition of ANPR)

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts plant de komende jaren trajectcontroles langs 26 drukke, Vlaamse gewestwegen. Ook in de politiezone Pajottenland komt er trajectcontrole. Zo werden in de politieraad van november 2014 in de begroting van 2015 overigens reeds de nodige budgetten voorzien voor de plaatsing van deze slimme camera’s. 
In het kader van de bestrijding van de criminaliteit en van het doen naleven van de snelheidsbeperkingen op risicowegen besteedt de politiezone nu dan ook een budget van ruim 260.000€ aan camera’s voor geautomatiseerde autonummerplaatherkenning (ANPR) en trajectcontrole met inbegrip van alle toebehoren. Zo komen er camera’s in Kokejane die niet alleen oog hebben voor de snelheid maar ook voor nummerplaatherkenning. Op de Assesteenweg in Lennik dan weer komen er een ANPR- en een bewakingscamera. Nog in Lennik voorziet het project ook camera’s voor trajectcontrole op de N272 onder meer in de Jozef Van den Bosschestraat. Die kosten worden wel gefinancierd door de gemeente Lennik zelf.
Daar de aankopen geschieden via de raamcontracten van de opdrachtencentrale van het Vlaams gewest, wat overigens normaliter flink wat subsidies zou moeten opleveren, en mede door de gedeeltelijke co-financiering van het project door de gemeente Lennik, mag de politiezone normaliter wel rekenen op een hoge return zodat de uiteindelijke kostprijs allicht zal afklokken op zo’n 130.000€.
Kokejane
Nu door de openstelling van het westelijk gedeelte van de ringweg in Edingen het verkeer op de steenweg nog een flink stuk is toegenomen is trajectcontrole bij de eerder nauwe doortocht in Kokejane bij de aangelanden dan ook zeer welgekomen. Met het invoeren van trajectcontrole waarbij de doorrijtijd tussen twee punten als controle voor de werkelijk gereden snelheid tegenover de maximum toegelaten snelheid wordt opgemeten hopen zowel het gemeentebestuur als de politie dan ook de verkeersveiligheid en de negatieve ongevallenspiraal om te buigen.
Ook nummerplaatherkenning
En dat de camera’s terzelfdertijd ook nog eens de nummerplaten van alle voorbijrijdende voertuigen kunnen registreren en aan een controle onderwerpen is eveneens een positieve boodschap naar de inwoners in de buurt toe om hun onveiligheidsgevoelens te doen wegebben. Het aantal inbraken in woningen ligt er immers relatief hoog.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief