HERNE – Comme chez Sax

C21

HERNE – Comme chez Sax

Deschuyffeleer_comme_chez_sax_dec_08__17_
 
Deschuyffeleer_comme_chez_sax_dec_08__34_
Deschuyffeleer_comme_chez_sax_dec_08__14_
Deschuyffeleer_comme_chez_sax_dec_08__13_
 
Comme_chez_sax

De St-Petrus- en Pauluskerk van Herne was het unieke decor voor het eerste concert van het Pajottenlands saxofoonensemble Comme chez Sax en dit in samenwerking met het muzikaal trio Wide Water Cube. Het programma hield een combinatie in van een grote verscheidenheid aan muziek gaande van licht klassiek tot lichte jazz. Voor de dynamische en visuele ondersteuning zorgde de dans- en balletgroep Feniks. De muzikale happening stond onder de leiding van Eric De Vis.

Onder de naam van Comme chez Sax ontstond vorig jaar een formatie van fervente en ervaren musici  Het saxofoonensemble bespeelt een gamma van saxen gaande van de sopraan, alt, tenor tot bariton, aangevuld met drums. De bezieler van CCS is Eric De Vis, leraar houten blaasinstrumenten aan verscheidene muziekacademies waaronder Herne.

Voor Wide Water Cube tekenen de broers Arnout en Adriaan De Vis samen met Stephane Charles Swinnen. De didgeridoo van Swinnen, een niet alledaags blaasinstrument vooral bekend in Australië, voorzag het concert van een spitsvondige noot dat door het voltallig publiek terdege werd geapprecieerd. 

Tijdens het muziek- en dansspektakel werd in een wip overgegaan van klassiek naar modern, van frivool naar ernstig, van dartel naar terughoudend en van melancholisch naar opgewekt. Deze bonte samenhorigheid werd evenveel door het jonge als het minderjonge publiek op waardering getrakteerd.

Na afloop van het concert kregen de talrijke bezoekers een glaasje champagne en een heuse Hernse Kartuizerkoek aangeboden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief