HERNE – MeeGaan biedt voortaan dagopvang voor jonge volwassenen met een beperking

C21

HERNE – MeeGaan biedt voortaan dagopvang voor jonge volwassenen met een beperking

Meegaan_vzw_2016
HERNE – MeeGaan biedt voortaan dagopvang voor jonge volwassenen met een beperking
 

Vanaf 29 maart biedt de vzw MeeGaan in het Dominicanessenklooster langsheen de H.Geeststraat op de grens met Edingen in het kader van haar project G-horeca iedere dinsdag dagopvang voor afgestudeerde jongeren met een mentale beperking. Het initiatief richt zich tot de wijde omgeving van Herne. De vzw is wel nog naarstig op zoek naar vrijwilligers om hierbij een handje toe te steken. 

MeeGaan vzw is een organisatie die opgericht is door ouders met een kind met een mentale beperking. Wanneer de schoolloopbaan van hun kind in het BuSO op 21-jarige leeftijd ten einde loopt vinden zij  geen dagopvang. Daarom sloegen enkele ouders en sympathisanten de handen in elkaar en richten zij een eigen vzw op. “Als bijzonder tewerkstellingsproject streeft MeeGaan vanuit zijn visie en zijn missie met ‘leren leven’, ‘leren leren’ en ‘leren werken’ drie belangrijke pijlers na”, zegt initiatiefneemster Sigrid Devleminck. “Onze dagprogramma’s worden dan ook in die zin opgesteld. Zoals de benaming van ons project al laat vermoeden ligt de klemtoon wel op de gebruikelijke activiteiten in de horeca maar aan een tempo dat wel is aangepast aan de deelnemers”.
“Op termijn hopen wij ons project alleszins te kunnen uitbouwen naar vijf dagen dagbesteding voor jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking”, blikt Sigrid Devleminck in de toekomst. “En zo zijn wij dan ook blijvend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om onze activiteiten mee te begeleiden”
Als voorbereiding op de eerste kennismakingdag op 29 maart zijn er vooraf nog een infovergadering voor de vrijwilligers (18 maart) en één voor de ouders (25 maart) gepland. En op 4 juni wordt alvast ook al een eerste G-horeca etentje in het vooruitzicht gesteld.
Ouders die hun kinderen wensen laten deel te nemen aan de dagopvang of vrijwilligers die hun medewerking willen verlenen kunnen voor meer info terecht op www.meegaanvzw.wordpress.com of via vzwmeegaan@gmail.com .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief