HERNE – Bijzonder aantrekkelijke Kriek- en Mattentochten al aan 33ste editie toe

C21

HERNE – Bijzonder aantrekkelijke Kriek- en Mattentochten al aan 33ste editie toe

Kriek_en_mattentochten_2016
HERNE – Bijzonder aantrekkelijke Kriek- en Mattentochten al aan 33ste editie toe - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 13 maart pakt wandelclub De Marktrotters reeds voor de 33ste keer uit met haar succesrijke Kriek- en Mattentochten. Het belooft dan ook opnieuw een hoogdag te worden voor de wandelsport in het Pajottenland. Vorig jaar zakten haast 4.000 wandelaars uit gans het land af naar het gebeuren. Geen wonder dan ook dat de tochten het label ‘Beschermde Tocht’ van Wandelsport Vlaanderen mogen dragen. Ook gelegenheidswandelaars zijn ten zeerste welgekomen.

De Kriek- en Mattentochten zijn zowat het paradepaardje van de Marktrotters. Mettertijd heeft de club zich overigens onder meer door die tochten een stevige reputatie weten op te bouwen in het wereldje van de wandelsport. Daarnaast pakken zij ook nog ieder jaar uit met hun Urbanustochten en hun Eindejaarstochten. De wandelaars die jaarlijks aan de drie tochten deelnemen komen overigens in aanmerking voor de Cesarbiertrofee.
Ook deze keer lopen de tochten vanuit de prachtige accommodaties van de gemeentelijke sporthal De Hernekouter in de onmiddellijke omgeving van het NMBS-station. De deelnemers hebben ook dit jaar opnieuw de keuze uit parcours van 4 – 6 – 10 – 15 – 22 of 32 km en dit in een uitzonderlijk mooi landelijk decor in zijn prille lentetooi.    
De 4, 6 en 10 km bewandelen grotendeels Herne. De omlopen van 4 en 6 km zijn tevens geschikt voor rolstoelgebruikers. Vanaf de 15 km gaat het verder in de richting van het gehucht Kokejane. Van hieruit flirten de liefhebbers van de grotere afstanden over 22 en de 32 km dan met de taalgrens en trekken zij zo verder in de richting van de Edingse deelgemeente Lettelingen om uiteindelijk terug in De Hernekouter te belanden. Blikvangers bij dit alles zijn uiteraard het bos en het domein Ter Rijst aan Vlaamse kant en het bos van Strihoux aan Waalse kant.
De Kriek- en Mattentochten zijn tevens de start van een nieuwe uitgave van de Cesar-bier trofee waarvan de beloning, in de vorm van 0,75 cl fles Cesar-bier, volgt op zondag 18 december voor wie eveneens nog deelneemt aan de Urbanustochten op zondag 19 juli en aan de Eindejaarstochten op zondag 18 december.

Voor wie de verplaatsing maakt met het openbaar vervoer kan nog meegegeven worden dat het NMBS-station van Herne zich op nauwelijks 500 meter bevindt van de startplaats. Als mogelijk alternatief voor de wandelaars op de kortere afstanden zijn er ook nog bezoeken mogelijk aan de stad Geraardsbergen of aan de stad Edingen met onder meer haar uniek stadspark.
Andere bijzonderheden die de aandacht van het wandelpubliek kunnen trekken zijn de gratis deelname voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van volwassenen en de verschillende gratis bedelingen die op de wandelaars liggen te wachten.
Er kan van start gegaan worden van 7 tot 15u. Deelnemen kost 1,50€. Voor leden van de wandelfederaties wordt dit teruggebracht tot 1,10€.
Meer info op www.marktrotters.be of bij de tochtverantwoordelijke via jm.paduart@skynet.be of 0472/63.42.08 of 02/396.29.56.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief