HERNE – Badmintonspeler Vincent Stradiot sportpersoon van het jaar

C21

HERNE – Badmintonspeler Vincent Stradiot sportpersoon van het jaar

Sportprijzen_2016___61_
Herne - Sportprijzen 2016 - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___4_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Bram Deschuyffeleer - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___9_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Wandelclub De Marktrotter (Marie-Louise Laus) - - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___12_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Laureaten Sportploeg - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___25_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Tom Huau - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___35_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Sportverdienste (Maxime Cobbaert) - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___45_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Life Time Achievement (André Lanneer) - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___47_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Sportman (Vincent Stradiot) - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___49_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Genomineerde Sportman (Andy Annendyck) - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___64_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Kampioenen duivensport - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___55_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 Burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2016___67_
HERNE - SPORTPRIJZEN 2016 - Maxime Cobbaert (Wielerclub vrijwilliger) - © Deschuyffeleer
 

Bij de uitreiking van de jaarlijkse sportprijzen door het gemeentebestuur was het badmintonspeler Vincent Stradiot die de prijs van sportpersoon van het jaar in de wacht sleepte. De trofee van sportverdienste was weggelegd voor Maxime Cobbaert, de drijvende kracht achter de jaarlijkse mountainbiketochten van fietsclub ’t Draisineken. Als sportbelofte van het jaar werd wielrenner-aspirant Bram Deschuyffeleer gelauwerd.

Voor de sportpersoon van het jaar waren er met wielrenner Andy Annendyck, messenwerper Tom Huau en de uiteindelijke laureaat Vincent Stradiot drie genomineerden. De badmintonspeler staat momenteel 21ste op de Belgische ranking van het enkelspel en 24ste op de Belgische ranking van het heren dubbel. Zowel in 2014 als in 2015 bracht hij het tot finalist in het heren dubbel A op het provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant. En eind vorig jaar wist hij onder meer nog in heren dubbel A het tornooi in Grâce-Hollogne mee in de wacht te slepen.
Sportverdienste
Voor de prijs van sportverdienste werden met wielertoeristenclub Sint-Pieters-Spurters en met laureaat Maxime Cobbaert twee nominaties aangeleverd. Maxime, alias Max, is niet alleen al ruim 35 jaar lid van fietsclub ’t Draisineken maar sinds 1999 is hij ook de voortrekker en de bezieler van de jaarlijkse alom geprezen mountainbiketocht ingericht door zijn club. Die organisatie lokt jaarlijks honderden MTB-ers. Ook al is Max zelf geen inwoner van Herne toch is het door zijn toedoen dat Herne zeker al 17 keer op de MTB-kaart werd gezet. Onder al de hem toegezwaaide lof tijdens de viering bleef Max toch ook nu weer zichzelf en wist hij zijn erkenning te relativeren. Zo hield hij mettertijd voor zichzelf zelfs een soort logboek bij over al de kommer die hij al meemaakte bij het organiseren van de mountainbiketochten en waarvan hij nu toch een tipje van de sluier lichtte: “Sinds 1998 ben ik in totaal al 1.100 dagen bezig geweest met die tochten. Daarvoor reed ik nagenoeg 9.000 km met de wagen bijeen en meer dan 9.000 km met mijn crossfiets. Maar ook en vooral is mij bijgebleven dat dit alles mij zeker al 130 slapeloze nachten heeft bezorgd”.
Sportbelofte van het jaar werd wielrenner Bram Deschuyffeleer. Hij haalde het van de eveneens talentvolle badmintonster Marie Paelinck. Bram dankt zijn prijs vooral aan het behalen van de overwinning in het Belgisch kampioenschap omnium op de piste bij de aspiranten.
Sportploeg
Tegenover kaatsclub Herne Statie en de 3de ploeg gemengd van badmintonclub Herne was het de wandelclub De Marktrotters die zich beloond zag met de prijs van de sportploeg van het jaar. Het voorbije jaar was ontegensprekelijk een mijlpaal in de geschiedenis van de club die in 1982 het levenslicht zag. Zo mocht deze bloeiende club met meer dan 200 leden het afgelopen jaar niet minder dan 7.774 wandelaars op haar drie grote organisaties verwelkomen. Voor de Kriek- en Mattentochten in het voorjaar waren dat er 3.696, voor de Urbanustochten in de verlofperiode 2.360 en voor de Eindejaarstochten 1.718.
In de duivensport werden Anja en Frans Denis, het duo Cornet-Nechelput, Gustaaf Ricour, Wilfried Deschuyffeleer, Eric Schoonheydt en Ghislain Van Reeepingen als kampioenen gehuldigd.
Life Time Achievement
En door het gemeentebestuur werd mede-oprichter en gewezen voorzitter André Lanneer van voetbalclub VK De Bouwvrienden bedacht met de extra prijs van het Life Time Achievement. De laureaat volgt al meer dan 40 jaar het reilen en zeilen van ‘zijn’ voetbalclub en maakte zich daarbij steeds bijzonder verdienstelijk.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief