HERNE - Support Ghana maakt zich op voor 9de Ghana Café

C21

HERNE - Support Ghana maakt zich op voor 9de Ghana Café

Ghana_caf___affiche
HERNE - Support Ghana maakt zich op voor 9de Ghana Café - Ingezonden
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Support Ghana opnieuw een Ghana Café voor zijn talrijke sympathisanten in het jeugdhuis Kont1R in het centrum en dit nu vrijdag 22 april vanaf 19u. Support Ghana is nu reeds acht jaar aan de slag in de Voltaregio in Ghana en stilaan wordt deze vereniging volwassen. In Ghana zelf blijven ze werken aan hun doelstellingen rond scholenbouw, studiebeurzen en gezondheidszorg. Sinds vorig jaar werd een samenwerkingsverband opgestart met de nieuwe Ghanese NGO Emo Foundation.

Maar ook werd in België de voorbije maanden het draagvlak uitgebreid. Zo is er nu een samenwerking met de Karel de Grote Hogeschool van Antwerpen voor het jaarlijks  uitzenden van stagiairs en ook is het onderwijsproject van Support Ghana sedert dit jaar opgenomen onder de koepel van ‘Leraars zonder Grenzen vzw’. Via deze laatste vzw kunnen nu ook fiscale attesten bezorgd worden voor giften boven de €40. Daarnaast werden ook dossiers ingediend bij CM Limburg en Wereld Missie Hulp voor de financiering van de bouwprojecten van scholen en gezondheidscentra in Ghana. En uiteraard kan Support Ghana nog steeds rekenen op zijn vaste partners in Herne zelf zoal het gemeentebestuur en Herne Solidair, de badmintonclub, het Jaarmarktcomité en de catechesewerking van Kokejane.
De daad bij het woord
Gangmaker Luc Somers trekt eind mei inmiddels reeds voor de 10de keer naar Ghana en in zijn kielzog zullen dit jaar opnieuw meerdere vrijwilligers de opbouwende sfeer in Kpando en omgeving gaan opsnuiven. Zo reizen in september Evelyne Missine en Andy Van Wilder af naar Kpando en eind oktober trekt Brigitte Van Hulle reeds voor de derde keer naar de Voltaregio samen met twee andere verpleegkundigen Lieselot Van De Kerckhove en Wouter de Vydt. Zij gaan er allen voor een drietal weken werken aan de gezondheidszorg. Zo zal het project rond wondverzorging verder uitgevoerd worden en ook komt de inrichting van een gezondheidscentrum te Bumbulla aan bod.
Over al deze ambitieuze plannen komen belangstellenden en sympathisanten in een gemoedelijke sfeer alleszins meer te weten tijdens het Ghana Café waar zij in een gezellige atmosfeer kunnen komen proeven van een selectie lekkere bieren en zelfgemaakte taarten.
Meer informatie is overigens te vinden op www.supportghana.be die overigens recent ook in een fris nieuw kleedje werd gestoken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief