HERNE – Jaarmarktcomité opnieuw best tevreden

C21

HERNE – Jaarmarktcomité opnieuw best tevreden

Afsluiter_jaarmarkt_2016__1_
HERNE – Jaarmarktcomité opnieuw best tevreden - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_jaarmarkt_2016__2_
HERNE – Jaarmarktcomité opnieuw best tevreden - De 'anciens' © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_jaarmarkt_2016__3_
HERNE – Jaarmarktcomité opnieuw best tevreden - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_jaarmarkt_2016__4_
HERNE – Jaarmarktcomité opnieuw best tevreden - © Deschuyffeleer
 

Het jaarmarktcomité kan andermaal terugblikken op een geslaagde editie van zijn jaarmarkt op Pinkstermaandag. Opnieuw zakten duizenden en duizenden bezoekers af naar het centrum en de aanpalende straten om onder meer te genieten van de honderden standjes en kraampjes, de gezellige en uitermate kindvriendelijke sfeer en het toch nog onverwacht goede weer. Na al de inspanningen van de voorbije dagen en weken was het voor de medewerkers en de sympathisanten dan ook verzamelen geblazen bij een lekker hapje en een fris drankje om over het ganse gebeuren eens gezellig na te praten en een eerste balans op te maken.

“Ondanks de voorspelde weinig gunstig weersomstandigheden zakte toch ook deze keer opnieuw een massa bezoekers af naar onze jaarmarkt. De weergoden waren ons ook deze keer echter bijzonder gunstig gezind en schonken ons uiteindelijk toch nog een zonovergoten heerlijke namiddag”, zegt medewerker en mede-pionier van het eerste uur Koen Rosier. “Wij schatten de opkomst dan ook minstens even hoog in als de voorbije jaren. Het moet ook zijn dat onze veelzijdige formule, dit jaar overigens al toe aan haar 39ste uitgave, blijft aanslaan. Uiteraard speelt ook onze keuze voor het opzetten van de jaarmarkt op een vrije dag als Pinkstermaandag een belangrijke rol”.
Veiligheid
Nieuw dit jaar was het bijkomend veiligheidsaspect in het kader van de terroristische dreiging die nog altijd rust op bijeenkomsten met veel publiek. Hiervoor zette de politie Pajottenland in totaal 28 agenten in die voornamelijk instonden voor de toegangscontrole tot de jaarmarkt op de belangrijkste toegangswegen. Die controle mocht overigens ook rekenen op de instemming van de bestuursleden van de marktkramers die zo konden vaststellen dat enkele blijkbaar weinig betrouwbare onder hun collega’s verkozen rechtsomkeer te maken bij het zien van de controles. Ook de brandweer en het Rode Kruis zetten alle zeilen bij om de jaarmarkt in de meest veilige omstandigheden te kunnen laten verlopen.
Dank
Het was Koen Biesemans die namens het bestuur van het jaarmarktcomité alle medewerkers, in totaal toch om en bij de 60, dankte voor hun bijdrage tot het welslagen van de jaarmarkt, die door haar jarenlang aanhoudend succes flink bijdraagt tot de alsmaar stijgende uitstraling van Herne in de streek. Ook had hij een woordje van dank in petto voor het gemeentebestuur dat volop de organisatie van de jaarmarkt ondersteunt.
Inmiddels zien de stichtende leden alsmaar meer jonge leden medewerkers opduiken om hun bestuursfakkel mettertijd waardig over te nemen. De toekomst van de jaarmarkt lijkt zo dan ook de komende jaren alleszins verzekerd.
Met Noëlle Poelaert verloor het comité het afgelopen jaar wel één van zijn drijvende krachten.
Ook het voorafgaand eetfestijn van het Jaarmarktcomité in de grote feesttent op Pinksterzondag zelf heeft duidelijk de wind in de zeilen. Daar zijn allicht de vlotte bediening, de prima kwaliteit van de gerechten en de democratische prijzen niet vreemd aan.   
Toekomend jaar is de jaarmarkt overigens toe aan haar 40ste editie en daar horen allicht enkele bijzondere activiteiten en spectaculaire attracties bij.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief