Hoogtechnologische voetscan door Ortho Medica voor FC HERNE-spelers

C21

Hoogtechnologische voetscan door Ortho Medica voor FC HERNE-spelers

Voetscan
Hoogtechnologische voetscan door Ortho Medica voor FC HERNE-spelers
 

Voetbalclub FC Herne, die na een knap seizoen tweede eindigde in 2de provinciale reeks C en via de eindronden ook nog een tijdje in aanmerking kwam voor promotie naar 1ste provinciale wordt verder professioneel uitgebouwd. Trainer Philip Neerinckx laat daartoe inmiddels niets onverlet.

Zo werd nu in samenwerking met Hernenaar Matthias Bossuyt van het orthopedisch atelier Ortho Medica uit Geraardsbergen een hoogtechnologische voetscan uitgevoerd van alle spelers voor het optimaliseren van hun sportieve prestaties.
“De drie belangrijkste pijlers hierbij zijn correctie, preventie en optimalisatie. De voetscan gebeurt op een hoogtechnologische digitale drukplaat waarna analyse uitmaakt of er stand- of gangafwijkingen moeten gecorrigeerd worden. Bij een correcte afrol van de voet tijdens de looptest is er geen probleem. Indien niet correct, moet er een zool of orthese op maat aangemaakt worden”, zegt Matthias Bossuyt.
“Als preventieve maatregel is dit zeer belangrijk, omdat die zool overbelasting en dus blessures of het terugkeren van deze blessures vermijdt. De zolen hebben ook een positief effect op de werking van de spieren en gewrichten. Door een verbeterde werking voer je dezelfde prestaties beter of met minder moeite uit”, aldus nog de medewerker van Ortho Medica.
Meer inlichtingen over digitale ganganalyse kan via www.orthomedica.be of 054/41.45.48.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief