HERNE – Benefietconcert leverde uiteindelijk 4.560€ op voor Kom op tegen Kanker

C21

HERNE – Benefietconcert leverde uiteindelijk 4.560€ op voor Kom op tegen Kanker

Kotk_cheque_2016
HERNE – Benefietconcert leverde uiteindelijk 4.560€ op voor Kom op tegen Kanker - Nelly (Legato), Gerda (ATK), Reni (Rol-mopsen) Anke (St-P-Herleving) Marie-Louise (schepen) Clement, Marie-Cecile, Marc (St-P-Herleving), Bea (Legato), Viviane (Herne Solidair) Cecile (Legato) en Pascal (St-P-Herleving) - © Deschuyffeleer
 

Het benefietconcert dat de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving en het Legato-koor in samenwerking met Herne Solidair en toneelvereniging Amateur Toneel Kokejane gezamenlijk hebben opgezet in de St-Petrus en Pauluskerk bracht uiteindelijk 4.560 € op. Nadat de avond van het concert al een voorlopige cheque van 3.000 € werd overhandigd aan de Rolmopsen, de twee dames uit de gemeente die zelf te lijden hebben onder een kankeraandoening en die de ganse tijd door tal van activiteiten op het getouw zetten ten voordele van Kom op tegen Kanker, werd hen nu tijdens een korte plechtigheid in het Dominicanessenklooster het definitief bedrag geschonken.

Het concert bracht ‘Hoopvolle muziek uit oorlogstijden’ en stelde ‘HOOP, de strijd tegen kanker’ centraal. Rond de deelthema’s ‘Geweld en stilte’, ‘Gevangen’ en ‘Hoop op een betere toekomst’ brachten zowel de fanfare Sint-Pieters-Herleving als het Legatokoor aangepaste muziek- en zangfragmenten. Tussendoor hielp ook Amateur Toneel Kokejane de beoogde sfeer oproepen met indringende verhalen over ‘verminkt zijn’, ‘gevangen zijn’, ‘de laatste trein’, ‘het schot’ en ‘laten wij hopen’.
Het publiek in de afgeladen volle kerk wist dat alles best naar waarde te schatten en spaarde dan ook zijn enthousiasme niet. Opvallend waren de vertolkingen van ‘Hymm to the fallen’, de soundtrack van de film Saving Private Ryan, ‘Rivers of Babylon’ met stukken uit psalmen uit de Bijbel en waarbij de Joden in ballingschap aan de rivieren in Babel weemoedig terugdenken aan hun vaderland, ‘Quand Madelon’, het volkslied van Charles-Joseph Pasquier uit 1914 om de soldaten te entertainen en de beklijvende slotzang ‘Land of Hope and Glory’, het welgekende Brits patriottisch lied van Edward Elgar.
Reni Thienpondt en Martine Ferdinand, de twee bezielers van De Rolmopsen, en Mireille Van Ransbeek, de vertegenwoordigster van Kom op tegen Kanker, waren uiteraard bijzonder opgezet met de ontvangen cheque. Zelf lijden de Rolmopsen-dames aan de aandoening maar dat belet hen niet, gedreven zoals zij zijn, bij de pakken te blijven zitten. “Wij kijken positief naar wat voor ons ligt, naar de toekomst en we gaan er volop tegenaan”, verkondigde Reni in haar dankwoord hun beider intenties. Dat beide dames alvast van geen kleintje vervaard zijn bewijst hun eerdere fietstocht naar Compostela en hun voornemen nu maandag 13 juni om 8u van aan het gemeentehuis met hun fiets de start te nemen voor hun ‘Tour de France’, een tocht zonder vooropgestelde eindbestemming maar die zij tot begin juli hopen te kunnen aanhouden.  
En dat zij het blijven menen moge blijken uit het feit dat zij in het najaar alvast ook in het Dominicanessenklooster van plan zijn te kunnen starten met ‘Lifeboks, boksen voor het leven’, een praat- en contactgroep voor allen die als patiënt of als verwante te maken krijgen met kanker. “Graag willen wij zo kanker bespreekbaar maken, een plaats creëren waar lotgenoten en familie elkaar kunnen ontmoeten voor een gezellige babbel en waar ook infomomenten georganiseerd worden”, aldus nog Reni en dat overigens volledig beaamd wordt door Martine.

Zie ook http://www.editiepajot.com/regios/13/articles/48635  - HERNE – Benefietconcert levert aardige stuiver op voor Kom op tegen Kanker  (30 april 2016).

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief