HERNE – Heraanleg parkeerzone in het centrum schiet goed op

C21

HERNE – Heraanleg parkeerzone in het centrum schiet goed op

Kasseien_centrum_herne___7_
HERNE – Heraanleg parkeerzone in het centrum schiet goed op - © Deschuyffeleer
 
Kasseien_centrum_herne___2_
HERNE – Heraanleg parkeerzone in het centrum schiet goed op - © Deschuyffeleer
 
Kasseien_centrum_herne___4_
HERNE – Heraanleg parkeerzone in het centrum schiet goed op - © Deschuyffeleer
 

De werken voor de heraanleg van de parkeerzone in het centrum aan de kant van de kerk schieten goed op. Onder de hoede van een gespecialiseerd bedrijf onder meer in bestrating zijn ook werkmannen van de gemeentelijke technische dienst hierbij behulpzaam bij het heraanleggen van de mozaïekkasseien. Als alles volgens plan kan blijven verlopen moeten de werken nog afgerond zijn voor het bouwverlof. Aan het algemeen inrichtingsconcept van de zone wordt wel niets gewijzigd.

Door enige verzakkingen en losgekomen klinkers in de bewuste parkeerzone zag het gemeentebestuur zich verplicht de mozaïekkasseien en de klinkers die de parkeerplaatsen afbakenen te laten heraanleggen. Hiervoor deed het nu een beroep op de firma Van Delsen Bart uit Herzele. Er werd overeengekomen dat onder de leiding van de zaakvoerder ook werkmannen van de gemeente mochten meehelpen bij het klaren van de klus. Zo zouden die niet alleen hun eerdere theoretische vorming in kleinschalige bouw- en verbouwingswerken in de praktijk kunnen omzetten maar zouden de kosten voor de gemeente ook een flink stuk lager komen te liggen.
De werken verlopen thans volgens plan. Met inbegrip van de hardingsfase kan de parkeerstrook allicht nog voor het begin van het bouwverlof opnieuw in gebruik worden genomen. “Door de samenwerking van het gespecialiseerd bedrijf met onze werkmannen kunnen wij allicht de kosten van de heraanleg beperken tot om en bij de 20.000€”, weet schepen van Financiën Lieven Snoeks. “Zo niet zouden de kosten wellicht kunnen oplopen hebben tot 80.000€”.
Tijdens de werkzaamheden dient wel rekening gehouden met minder parkeergelegenheid in het centrum. De parkeerplaatsen aan de kant van het gemeentehuis blijven wel beschikbaar. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de parkeerplaatsen op het kaatsplein aan het gemeentehuis of van de parkeerplaatsen langsheen de N255.
De wekelijkse markt op woensdagvoormiddag gaat tijdelijk door op het kaatsplein aan het gemeentehuis.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief