HERNE – Avondmountainbiketocht opent opnieuw Waanzinnig Weekend Herfelingen

C21

HERNE – Avondmountainbiketocht opent opnieuw Waanzinnig Weekend Herfelingen

Mtb_waanzinnig_weekend_2016
HERNE – Avondmountainbiketocht opent opnieuw Waanzinnig Weekend Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar starten de inmiddels ook al klassiek geworden mountainbiketochten op vrijdag 15 juli vanaf 18u de festiviteiten van Waanzinnig Weekend Herfelingen op. Dat driedaags evenement is overigens al aan zijn 18de editie toe met de jongste jaren telkenmale de mountainbiketochten als opener. De deelnemers hebben ook nu weer de keuze uit attractieve parcours van 30 of van 50 km doorheen het Pajottenland en omstreken.

De tochten van Waanzinnig Weekend zijn alleszins geen onbekende meer in mountainbikeland. Ook deze keer wordt het geen klassieke rit op zondagvoormiddag maar wel opnieuw een stevige avondtocht op vrijdag. Zowel de occasionele als de ervaren bikers kunnen zich uitleven op de geregeld pittige parcours vol afwisseling. En de tochten kunnen zowel gereden worden bij daglicht als bij nacht. Dit laatste zorgt dan ook voor een extra uitdaging voor de nachtraven onder de deelnemers. Bij het uitstippelen van de parcours hebben de organisatoren alvast ook rekening gehouden met de bemerkingen van de vorige edities.
Vertrek en aankomst zijn gelegen aan de feestweide in de onmiddellijke omgeving van het kruispunt van de Assesteenweg met de Mollestraat. Er kan gestart worden van 18 tot 22u. Deelnemen kost 5€. Er is ruime parking op de feestweide zelf. De parcours zijn aangeduid met een goed zichtbare bepijling en zijn ook voorzien van uitgebreide bevoorradingsposten.
Aan de aankomst zijn naast douchegelegenheid ook een bikewash en een bewaakte bike-stalling voorzien. Op het zomerterras kunnen de deelnemers na afloop nog verder nagenieten van een gezellige après-bike. Voor deze editie wordt er dit jaar aan elke deelnemer een gratis La Chouffe van 't vat of een frisdrank aangeboden. In de feesttent start vervolgens de Lunatic Night-fuif, de eerste van de drie fuiven van Waanzinnig Weekend Herfelingen.
Voor hun eigen veiligheid worden de deelnemers, en zeker die er een nachtrit willen van maken, vanuit de organisatie alvast sterk aanbevolen zich uit te rusten met valhelm, correcte verlichting en een fluo-vestje. Iedere deelnemer wordt overigens ook geacht de wegcode en het leefmilieu te respecteren.

Meer info op www.waanzinnigweekend.be

Archief 2015 : http://www.editiepajot.com/regios/13/articles/44183
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief