HERNE – Het wordt binnenkort nog druk bij de Jonge Ware Broeders Herfelingen

C21

HERNE – Het wordt binnenkort nog druk bij de Jonge Ware Broeders Herfelingen

Carwash_2016
HERNE – Het wordt binnenkort nog druk bij de Jonge Ware Broeders Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Affiches_fanfare4kids_2016
HERNE – Het wordt binnenkort nog druk bij de Jonge Ware Broeders Herfelingen - Affiche
 

Zelfs tijdens de vakantiemaanden roert er wat bij de jeugdfanfare De Jonge Ware Broeders in Herfelingen. Met een carwash met uiteraard bijhorend zomerterras willen zij de kas spijzen en met Fanfare for Kids mikken zij vooral op nieuwe jongeren om mettertijd haar rangen aan te vullen.

Zo gaat de jaarlijkse carwash met bijhorend zomerterras door op zaterdag 20 augustus op het kerkplein. Tussen 10 en 18u kan eenieder er dan zijn of haar voertuig laten genieten van een flinke wasbeurt aan 6€ voor een gewone wagen en aan 8€ voor een grote wagen. Tezelfdertijd kunnen de bestuurders er zich laten verwennen op het zomerterras met heerlijke streekbieren en trendy frisdranken.
In het kader van de tweejaarlijkse ledenwerving pakken De Jonge Ware Broeders vervolgens een week later op zaterdag 27 augustus ook uit met Fanfare for Kids. Om in september in samenwerking met de Muziekacademie van Gooik opnieuw een notenleerklas te kunnen opstarten zetten zij die dag zowel een workshop Fanfare for Kids als een Play-In op het getouw. Zo hopen zij de kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met muzieknoten en hen aan te zetten om later ook een muziekinstrument te bespelen.     
“Op de workshop Fanfare for Kids zijn alle kinderen vanaf 8 jaar welkom van 10u tot 18u in het Bavocentrum”, promoot jeugdvoorzitter Karlien Moonens de wervingsactie. “Ze maken zelf instrumenten, leren verschillende ritmes aan en spelen dit vervolgens op hun zelfgemaakte instrument. Op het einde van de dag omstreeks 18u mogen ze dan hun kunstjes laten horen en tonen tijdens een miniconcert voor ouders, familie en vrienden. Nadien kunnen ze zich dan inschrijven voor de muzieklessen. Die gaan de eerste twee jaren door in Herfelingen waarna kan aangesloten worden bij de afdeling Herne van de Gooikse muziekacademie”.
“Tegelijkertijd organiseren wij die dag ook een gratis Play-In van 14u tot 18u voor alle jongeren vanaf 10 jaar die reeds een instrument bespelen”, geeft de jeugdvoorzitter nog aan. “Zij kunnen dan aansluiten bij de samenspelklas en samen met andere jonge muzikanten oefenen op liedjes zoals All about that Bass, Bang Bang en Shut up and Dance. Ook zij spelen ’s avonds mee met het miniconcert. Daarna krijgen ook zij de mogelijkheid zich in te schrijven voor de samenspelklas van onze jeugdfanfare”.
Zowel de workshop als de play-in zijn gratis maar graag inschrijven op voorhand bij de voorzitter van de fanfare via steven.vandereeckt@telenet.be of 0478/25.14.03 is wel aangewezen.
Verder in het najaar maakt de fanfare zich op onder meer op voor haar jaarlijks eetfestijn tijdens het weekend van 10 à 12 september in het Bavocentrum, het jaarlijks Ceciliafeest op 26 november eveneens in het Bavocentrum en het opluisteren van de Eucharistieviering met Kerstmis in de St-Niklaaskerk door De Jonge Ware Broeders.
Toekomend jaar wordt alleszins een knaljaar voor de fanfare want die viert dan haar 125-jarig bestaan. Dat feestjaar wordt geopend op zondag 8 januari en als alles volgens plan verloopt is het de bedoeling dat de viering mede via het jaarlijks lenteconcert op 21 en 22 april haar hoogtepunt bereikt tijdens het feestweekend van 26 à 28 mei.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief