HERNE – Fietsen, wandelen en schlagerfestival met Pasar en ’t Draisineken

C21

HERNE – Fietsen, wandelen en schlagerfestival met Pasar en ’t Draisineken

Fietshappenings
HERNE – Fietsen, wandelen en schlagerfestival met Pasar en ’t Draisineken - Affiche
 

Op maandag 15 augustus op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart steken de plaatselijke afdeling van Pasar en fietsclub ’t Draisineken gezamenlijk hun schouders onder een recreatief dagvullend programma met fiets- en wandeltochten en een heus schlagerfestival. Draaischijf van het ganse gebeuren wordt opnieuw het parochiaal centrum in de Lindestraat. Aan de fietstochten nemen alleszins ook een delegatie e-bikers en de Belgische club van Solexen deel.      

Zowel fietsers als wandelaars zijn welkom van 8u tot 16u terwijl de zanganimatie van start gaat om 13u30. De parcours staan open zowel voor individuelen als voor families als voor clubs.
Fietsen op de taalgrens
De fietshappening met zijn uitgepijlde fietslussen van 25, 50, 60 en 75 km loopt langs de taalgrens. De pittige parcours in bosrijke omgevingen met onder meer de doortocht van Le Bois de la Houssière leiden de deelnemers langs Herfelingen, Bogaarden, Bellingen, Tubize, Oisquercq, Ittre, Braine–le-Comte, Rebecq en Steenkerque en zo terug naar het Groene Kwadrant in Herne. Voor de wielertoeristenclubs is er een gezamenlijk vertrek voorzien om 8u25 voor hetzij een tocht van 60 km aan gemiddeld 23 km/u hetzij een tocht van 75 km aan gemiddeld 27 km/u.
“Dit jaar mogen wij onder de deelnemers alleszins ook sterke delegaties e-bikers en Solexen verwachten”, weet coördinator Luc Roosens te vertellen. “Solexen zijn in feite fietsen met een motor met aandrijving op het voorwiel. Zij zijn nu overigens, net zoals de Vespa’s, aan een echte revival toe. De Fransen noemen het een vélomoteur. Zij halen nagenoeg een snelheid van om en de 25 km en rijden op tweetaktbenzine. De jongste jaren werden de Solexen van onder het stof gehaald bij verzamelaars. Intussen geraken zij steeds meer en meer opnieuw ingeburgerd. Zo zijn er momenteel reeds verschillende clubs zowel in Nederland als in Frankrijk als in ons land actief. Doorgaans nemen zij deel aan rondritten in clubverband. De vélomoteurs waren trouwens eertijds te zien in vele oude Franse films zoals ‘Mon oncle’ waarin Jacques Tati zich op een Solex door het beeld beweegt”.
Wandelen in het Pajottenland
De wandelaars dan weer kunnen hun gading vinden in uitgepijlde natuurwandelingen van 6, 12 en 18 km doorheen het typische Pajotse landschap met zijn uitdagende glooiingen, zijn prachtige vergezichten en zijn fraaie rustgevende natuur.  
Schlagerfestival
“Het schlagerfestival bedient niet alleen de liefhebbers van het genre op hun wenken maar voor de fietsers en de wandelaars is het ook de ideale gelegenheid om eventjes te verpozen na de geleverde inspanningen”, geeft Luc Roosens nog aan. “Het wordt op gang getrapt om 13u30 en loopt non-stop door tot 18u. Onder leiding van zanger en moderator Gino Verano treden dan op Chris, Marcoff, Noella B, Aïssa, Pascal Montelli, de nachtegaal van Staden Lisa Leman, Belgium got Talent-deelneemster Jennifer Berton en uiteraard ook Gino Verano die de voorprogramma’s van onder meer Danna Winner en Christoff verzekert”.
De inkom is gratis .
Meer info bij Luc Roosens via 0476/21.05.45.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief