HERNE – Valentijnstocht voor bikers

C21

HERNE – Valentijnstocht voor bikers

Deschuyffeleer_valentijnstocht_mtb_herne__6_
 
Deschuyffeleer_valentijnstocht_mtb_herne__8_
 
Route
 

Fietsclub het Draisineken uit Herne maakt zich op voor de elfde editie van haar St-Valentijns-mountainbiketocht op zondag 1 februari.

Vorig jaar mochten de organisatoren ondanks het krokusverlof toch nog zo’n 760 bikers voor een uitdagende rit doorheen de Galmaardse heuvelzone ontvangen. Onder hen zelfs een tiental deelnemers van buiten de landsgrenzen. Ook durfden een dertigtal sportieve dames het aan om in de sporen van hun mannelijke collega’s mee te peddelen. Zij werden dan ook met een extraatje bedacht.

Thema van de tocht is ook ditmaal St-Valentijn.

De tochten van nagenoeg 30 en 45 km met het sportcomplex de Hernekouter als vertrek- en eindplaats leiden de deelnemers doorheen de gemeenten Herne, Vollezele, Tollembeek, Waarbeke en Galmaarden.  De route omvat een stuk typisch groen Pajottenland met talrijke heuvelglooiingen. De organisatie garandeert overigens een parcours met nagenoeg 75 % onverharde wegen en paden.

Voorzitter Luc Roosens : “Als de weergoden ons enigszins wat gunstig gezind zijn wagen wij een gooi naar de 1000 deelnemers. Daartoe zetten wij dan ook al onze troeven in, een uniek parcours, een prima accommodatie en een geoliede bevoorrading”.

Starten kan tussen 8u00 en 10u30.

Info : Roosens Luc 0476/ 21 05 45 - www.draisineken.tk

Foto : Voorzitter Luc Roosens, parcoursbouwer Maxime Cobbaert en mede-organisatoren Danny Danau en Jean-Marie Dierickx.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief