HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sluit vakantie tevreden af

C21

HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sluit vakantie tevreden af

Dsc07753
HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sluit vakantie tevreden af - © Deschuyffeleer
 

Ook deze vakantie mocht de OCMW-speelpleinwerking Winnepoe elke dag tientallen kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar verwelkomen. Traditioneel is de laatste week van de vakantie hierbij de drukste periode. Zo werden op de sluitingsdag nog 41 kinderen aangemeld. Ook dit jaar kan het ganse opvangteam overigens terugblikken op een geslaagde vakantiewerking.

Binnen het OCMW tekent Linda Thiels voor de organisatie van de speelpleinwerking. De eerste stap die daarbij gezet wordt is de selectie van de monitoren: “Die start al in januari. Voorrang wordt hierbij verleend aan kandidaten die de voorbije jaren zich afdoend van hun taak hebben gekweten. Wel zijn ook nieuwkomers steeds welkom. Maar die worden uitgenodigd zich eerst te bewijzen tijdens de opvang in de kortere vakantieperiodes. Om de ganse vakantieperiode in te vullen hebben wij een enthousiaste ploeg van goed 15 monitoren, met inbegrip van twee coördinatoren, nodig ”.
“Gelet op het succes van onze opvang en ook om de kwaliteit ervan optimaal te verzekeren werken wij sinds enkele jaren met twee coördinatoren, die ieder vier monitoren begeleiden. Dat werk in teamverband levert overigens uitstekende resultaten op”, luidt het verder. Naast Kim Janquart was de 21-jarige pas afgestudeerde Ann Legrand uit Edingen deze vakantie de tweede coördinator. “Als kind kwam ik hier al terecht in de opvang en het is mij sindsdien altijd bijgebleven dat ik zo’n opvang ook wel eens als monitor zou willen meemaken en zo is ook gebeurd. En dit jaar werd ik overigens voor de eerste keer aangeduid als coördinator”.
De opvang gebeurt in en rond de gebouwen van het Parochiaal Centrum in de Lindestraat. “Deze locatie biedt vele mogelijkheden om de kinderen maximaal buiten te laten spelen. Bij slechte weersomstandigheden is het binnen wel wat krap. Maar al bij al hebben wij deze zomer toch nog wat geluk gehad”, geeft Linda Thiels nog aan.
Per week werd er gewerkt rond een thema. De laatste week was dat het circus. “Hierbij kregen de kinderen ook de gelegenheid zich van hun origineelste circusmanier te laten zien. De week voordien was de boerderij het thema. En bijzonder fijn vonden de kinderen alleszins ook de daguitstap naar Plopsaland”, voegt een trotse An Legrand er fijntjes aan toe.
Voor de monitoren werd de werking afgesloten met een lekkere barbecue.         
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief