HERNE – Rommelmarkt, concerten en Muziek Anders kleuren kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle

C21

HERNE – Rommelmarkt, concerten en Muziek Anders kleuren kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle

Kermis_spk_september_2016
HERNE – Rommelmarkt, concerten en Muziek Anders kleuren kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het eerste weekend van september zet de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving andermaal haar sterke schouders onder het jaarlijks kermisgebeuren in deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle. Mits enig mededogen van de weergoden wordt het dan ook allicht opnieuw een top-event dat mee het uithangbord van het bijzonder landelijk gebleven dorp draagt. Ook nu weer zijn het concert van de fanfare, de rommelmarkt, een grootse barbecue en Muziek Anders de voornaamste attractiepolen.

Het kermisweekend opent met een concert van de fanfare zowel op vrijdagavond 2 september als op zaterdagavond 3 september telkens om 20 u. Onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans gaan de muzikanten dan in tijd en ruimte ‘Op weg’, waarbij zij heel bijzondere gasten ontmoeten. Kaarten in voorverkoop kosten 8€, aan de kassa 12€.      
Zondagmorgen 4 september wordt het centrum al van bij het ochtendgloren ingenomen door tientallen standhouders voor de rommelmarkt. Op te maken aan het aantal voorinschrijvingen mag SPH Crescendo, de organiserende jeugdafdeling van de fanfare, zich alleszins opnieuw al aan een succesrijke editie verwachten. “Een muzikale noot hierbij mag en kan dan ook zeker niet ontbreken”, geeft een gedreven secretaris Anke Coppens trots aan.
Muziek Anders
Rond de middag kan iedereen aanschuiven aan een grootse barbecue met tal van randactiviteiten voor jong en oud in de buurt. “Afsluiten wordt er zoals gebruikelijk gedaan omstreeks 16 u met Muziek Anders, waarbij mensen en dan vooral jongeren met een beperking uitgenodigd worden om samen met ons jeugdorkest muziek te maken. De deelname is overigens gratis. Emoties en leute zijn hierbij zeker aan de orde. Ons initiatief krijgt overigens steeds meer en meer weerklank in gans het land en zo zakken de begeleiders dan ook hiervoor maar al te graag met hun zorgpersonen van heinde en verre naar hier af”, zegt voorzitter Mark Janquart.
Alle activiteiten gaan door in het centrum in en rond de polyvalente feestzaal.
Toegangskaarten voor de concerten kunnen voorbehouden worden via 0474/24.37.46. Inschrijven en info voor de rommelmarkt kan via 0498/04.39.76, voor Muziek Anders kan dit via 0475/37.22.22.
Meer algemene info over de fanfare en het kermisweekend op www.uwfanfare.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief