HERNE – Streekproductenmarkt hoopt op veel belangstelling

C21

HERNE – Streekproductenmarkt hoopt op veel belangstelling

Arthern_en_hernia_wandeling0001
HERNE – Streekproductenmarkt hoopt op veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 

Zondag 11 september belooft een uiterste drukke bedoening te worden in de gemeente. Na de verwelkoming van de nieuwe inwoners in de voormiddag pakt het gemeentebestuur in de namiddag in het Dominicanessenklooster ook uit met een eerste streekproductenmarkt. En in dat spoor bieden de twee kunstverenigingen die de gemeente rijk is die dag ook nog de mogelijkheid het parcours van hun 1ste kunstwandeling af te stappen of te fietsen.

Nieuwe inwoners
De verwelkoming van de nieuwe inwoners start om 9u30 in het Dominicanessenklooster. Na de gebruikelijke voorstellingen stappen die dan in de City Sightseeing bus voor een rondrit langsheen de bezienswaardigheden van de gemeente met Urbain Deblander als gids. Een receptie met een optreden van ‘Pass the Peace’, een lokale groep die vooral funck en soul-nummers brengt, sluit het gebeuren af. Als aandenken ontvangen de nieuwe inwoners deze keer een gamma streekproducten.
Streekproducten
En daarmee is dan meteen ook de toon gezet voor de 1ste streekproductenmarkt die het gemeentebestuur vanaf 13u opzet in datzelfde Dominicanessenklooster als steun voor de lokale handelaars en bedrijven die er dan ook vooral hun streekproducten kunnen voorstellen en te koop aanbieden. Iedereen is er uiteraard van harte welkom. De bezoekers krijgen er alleszins ook de mogelijkheid deel te nemen aan één van de twee gratis City Sightseeing busrondritten. Die vertrekken om 14u30 en om 16u. Ook loopt er een actie van de Rol-Mopsen ten voordele van Kom op tegen Kanker met onder meer omstreeks 15u nogmaals een optreden van ‘Pass the Peace’.
Zoals vermeld op de flyer van het gemeentebestuur dat de Streekproductenmarkt aankondigt komen de twee kunstverenigingen Arthe{rne}  en Hernia uit de gemeente dat weekend eveneens op de proppen met hun 1ste kunstwandeling waarbij eveneens streekproducten in de kijker worden gesteld zonder daarom evenwel het Dominicanessenklooster aan te doen.
De 8 km-lange wandeling kan zowel zaterdag als zondag afgelegd worden. Het parcours is toegankelijk zowel voor wandelaars als rolstoelgebruikers als wandelwagens als fietsers. Op het traject zijn 8 locaties voorzien waar werken van de deelnemende kunstenaars kunnen bekeken worden. Die locaties zijn de studie van notaris An-Katrien Vanlaer, de hoeve Corron, de hoeve Vancauwelaert, de B&B Wisteria, het ijzeren brugje over de Mark in de Scherpstraat, het pleintje in de Liezebeekwijk, de schuur van de familie Cornet en tenslotte restaurant-feestzaal de Egelantier. Zowel in de B&B Wisteria als in de Egelantier is een wandelpit-stop voorzien waar streekproducten kunnen geproefd worden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief