HERNE – Fietstochten van toeristenclub Jong & Oud ten voordele van de vzw MeeGaan

C21

HERNE – Fietstochten van toeristenclub Jong & Oud ten voordele van de vzw MeeGaan

14114853_1244279752257633_5392301770587152255_o
HERNE – Fietstochten van toeristenclub Jong & Oud ten voordele van de vzw MeeGaan - © Deschuyffeleer
 

Zondag 11 september heeft de wielertoeristenclub Jong & Oud met haar stamlokaal in ‘Café bij Latjes’ aan het stationsplein al geruime tijd voorbehouden voor het opzetten van haar fietstochten ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan. De opbrengsten zijn deze keer bestemd voor de vzw MeeGaan die zich inzet voor het aanbieden van onder meer dagopvang voor jong volwassenen met een beperking. Er is dan ook flink wat randanimatie voorzien.

Jong & Oud biedt met haar tochten zowel de meer geoefende wielertoerist als de louter recreatieve fietser de gelegenheid zich te laten gelden voor het goede doel. De deelnemers hebben de keuze uit afstanden van 15, 30 of 75 km. Er kan vrij gestart worden vanaf 8u30 tot 15u30.
Rond de fietstochten wordt vanaf 11u ook uitgepakt met een flink pakket randanimatie zoals springkastelen, funny bikes, initiatie eenwieleren en een hindernissenparcours. Daarnaast zijn er ook eet- en drankgelegenheid.
De vzw MeeGaan
De vzw MeeGaan met maatschappelijke zetel in Herne dan weer is een tewerkstellingsproject voor jongeren met een mentale beperking. Wanneer hun schoolloopbaan in het BuSO op 21-jarige leeftijd ten einde loopt vinden zij geen dagopvang meer. Daarom hebben enkele ouders de handen in elkaar geslagen en een eigen vzw opgericht. Momenteel biedt MeeGaan dagopvang enkel op dinsdag maar hoopt het dit op termijn toch te kunnen uitbouwen tot vijf dagen per week dagbesteding voor jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking. De ateliers vinden plaats in het Dominicanessenklooster. Bij gelegenheid worden daar dan ook bijzondere activiteiten opgezet zoals een namiddag koffieklashen.
MeeGaan is overigens ook steeds op zoek naar extra vrijwilligers om haar meer draagkracht te geven. Specifiek zou de vzw thans graag mensen die in de namiddag de gasten kunnen begeleiden tijdens een wandeling of een sportactiviteit verwelkomen. Ook mensen die graag de schoolse vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen van de jongeren willen onderhouden zijn bijzonder welkom. Meer informatie hieromtrent is terug te vinden op www.meegaanvzw.worldpress.com .   
Meer info over de fietstochten via 0486/93.96.57.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief