Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek

Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek

Dsc08000
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Eerste_landschapskubus_herne___2_
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc08004
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc08008
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc08009
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc08010
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc08011
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc08012
Eerste landschapskubus van HERNE lonkt naar de Aerebeek - © Deschuyffeleer
 

Na haast twee jaar wikken en wegen is Hecht Herne er met de steun van het gemeentebestuur en de Nationale Loterij in geslaagd een eerste landschapskubus neer te poten in een weide langs de veldbaan die de Processiestraat verbindt met het Oud Klooster. Mettertijd is het de bedoeling dat her en der nog andere gelijkaardige projecten worden opgezet bij voorkeur met de medewerking van mensen uit de buurt.

“De houten kubus in Amerikaanse den is in feite ontsproten in het brein van burgemeester Kris Poelaert”, zegt voortrekker Frank Nevens van Hecht Herne. “Hij werd geplaatst op één van de mooiste plekjes van de gemeente en van waar uit men een mooi zicht heeft op het centrum en op algemeen groen kader dat Herne siert”.
“Met ons project willen wij niet alleen de voorbijgangers langs het wandelpad maar ook iedereen uitnodigen even te verwijlen en te verpozen in, op of naast de kubus bij de schoonheid van het landschap”, vervolgt Frank Nevens. “Men zou hier zelfs ook kunnen vergaderen of aan muziek doen. Hecht Herne is bijzonder verheugd dit project gestalte te hebben kunnen geven. Wij schenken de kubus dan ook graag aan de gemeente Herne en haar leefgemeenschap”.
Aan de realisatie is alleszins een lange voorbereiding voorafgegaan. “Eens de voorzet gegeven hebben wij het idee kritisch benaderd om vervolgens de knoop door te hakken doen wij het of doen wij het niet. Uiteindelijk werd het realisatielicht toch op groen gezet”, schetst Frank Nevens het wordingsproces van hetgeen wat voortaan moet doorgaan als het ‘landmark’ van Herne en van de Hernenaren.
Voor de aanmaak van het project kon Hecht Herne alvast rekenen op de daadwerkelijke inbreng van Patrick Tierens, Filip Depelseneer, Joris Verreycken alsook uiteraard van Frank en Kobe Nevens. Daarnaast spreidden ook de gemeentewerkmannen Geert en Patrick hun beste timmermanskunsten tentoon. Financieel kon het project, dat om en bij de 6.000€ kostte, alvast ook rekenen op een bijdrage van 3.000€ vanuit de Nationale Loterij. Voor het opstellen van de kubus dan weer mocht Hecht Herne een beroep doen op de goodwill van de grondeigenaar André Nerinckx.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief