HERNE - Opendeurendagen van de Verenigde Handelaars een bezoek waard

C21

HERNE - Opendeurendagen van de Verenigde Handelaars een bezoek waard

Img_1050__1130_x_734_
HERNE - Opendeurendagen van de Verenigde Handelaars een bezoek waard - © Deschuyffeleer
 
Opendeur_16_oktober
HERNE - Opendeurendagen van de Verenigde Handelaars een bezoek waard - © Deschuyffeleer
 
Herne_opendeurt_2_1_
HERNE - Opendeurendagen van de Verenigde Handelaars een bezoek waard - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur pakken De Verenigde Handelaars op zondag 16 oktober van 10 tot 18u opnieuw uit met een opendeurdag. Lokale middenstandszaken blijven een belangrijke rol op het vlak van de economische leefbaarheid van een buurt, van een landelijke dorpskern of een regio spelen. Ze zorgen daarbij voor een vlotte dienstverlening dicht bij de bevolking en leveren als ontmoetingsplaats ook een belangrijke bijdrage tot de sociale cohesie in plattelandsdorpen.

Alvast zestien zelfbewuste en ondernemende zelfstandigen en handelszaken tekenden in. Daarbij verwennen zij hun bezoekers dan ook met promoties, demonstraties, kortingen, tombola’s, nieuwigheden, hapje-tapjes en allerlei degustaties. In de aanloop naar de eigenlijke opendeurdag op zondag heten sommige van hen bezoekers ook al welkom op vrijdagavond en op zaterdag.

De deelnemende handelszaken  vallen op in het straatbeeld door de versiering met groene en witte ballonnen.
 1- Veterinair Quadrant - Steenweg op Asse 144 (Herfelingen)
Het Veterinair Quadrant in Herfelingen bestaat 10 jaar. En ook al op zaterdag 15 oktober staan de deuren van de kliniek al wagenwijd open voor haar klanten, sympathisanten en alle andere bezoekers. Inmiddels is de dierenartsenpraktijk uitgegroeid tot een volwaardige dierenkliniek waar in een hypermoderne infrastructuur de meest geavanceerde technieken en de performantste technologische hoogstandjes worden aangewend bij de behandeling van kleine huisdieren. Kinderen mogen alleszins ook hun geliefkoosde pluchen knuffel meebrengen voor een grondig veterinair onderzoek. Ook wacht hen een springkasteel. Iedereen wordt er alvast getrakteerd op een natje en een droogje.
 2- Bijen-Fruit-Tuin Frans Vanden Bosch - Tweekapellenstraat 11 (Herfelingen)
Bij Bijen, Fruit en Tuinen Frans Van Den Bosch worden de bezoekers alleszins vergast op een degustatie van fruit. Zo zijn er in het aanbod de sappige Conference en Doyenné du Comice peren gekweekt met eerbied voor milieu en natuur. Er kan doorlopend geproefd worden van ambachtelijke lente- en zomerhoning en zijn er rondleidingen voorzien in de boomgaard en langs de bijenkasten. Er kan ook gratis genipt worden aan een glaasje heerlijk fruitsap.
3- Café Terlindenhof Bij Sofie - Terlindenstraat 12 (Herfelingen)
Op een boogscheut van het fraai park Terrijst is Café Terlindenhof bij Sofie waar mensen elkaar tegenkomen een ideale oase voor het opvangen van wandelaars, fietsers, ruiters, motorijders en groepen. De gasten vertoeven hier dan ook graag om te genieten van de rust, het mooie landschap, de landelijke omgeving, de heerlijke streekbieren, de geurende koffie en de warme chocomelk. Het café heeft veel troeven. Zo is voor de winter een gezellige open haard, terwijl een groot terras met zonnetenten goed oogt naar de klanten in de zomer. Verder zijn er ook nog een kinderspeelpleintje en een ruime parking. Ook de batterijen van elektrische fietsen kunnen hier opgeladen worden.
4- Bakkerij Dehaen-De Muylder - Steenweg op Asse 51 (Kokejane)
Carine, Tommy en hun team verwennen hun klanten op de opendeurdag met allerlei proevertjes van eigen makelij uit hun warme artisanale bakkerij. Hierbij stellen zij ook hun nieuwste verwezenlijkingen voor zoals broodpudding of bodding, vanillewafeltjes en dessertkoekjes. Op de parking voor de zaak, die werd opgestart in 1997, kunnen de bezoekers ook genieten van allerlei drankjes zoals koffie, chocolademelk en fruitsap.
5- Eet- en Praatcafé d’Erfzonde - Steenweg op Asse 40 (Kokejane)
In hun Eet- en Praatcafé d’Erfzonde willen uitbaters Yves en Marleen voor elk wat wils bieden. Naast uitgelezen dranken kunnen de bezoekers er ook terecht voor een lekkere spaghetti, een lasagne of een tagliatelli evenals voor heerlijke scampi's. Ook croques staan op ’t menu en voor de vegi’s is de vegetarische wok een aanrader. Steaks zijn er evenmin te versmaden en voor wie eens iets anders wil, zijn er nog de overheerlijke fondue bourguignonne à volonté of een lekkere kaasfondue. Bovendien wordt de eetkaart maandelijks aangepast met suggesties.
6- Spar Express - Lindestraat 53 (Herne)
Voor de gelegenheid blijft de Spar Express op de opendeurdag uitzonderlijk geopend tot 18u daar waar hij op andere zondagen geopend blijft tot 12u30. Behalve de maandag is de superette sowieso iedere dag open van 8u ’s morgens tot 7 u ’s avonds. De Spar Express biedt zijn cliënteel dagverse voeding en nog veel meer. Zo zijn er ook voorverpakt vers vlees, belegde broodjes, charcuterie- en kaasschotels, fruitmanden, geschenkkorven en GSM kaarten verkrijgbaar.  
7- Crystalstick Beer - Lindestraat 49 (Herne)
Na een paar jaar intensief bezig te zijn geweest met bier zette Kurt Marcelis nu de stap om al wat geleerd werd om te zetten in een eigen perfect brouwsel. Zo is de Crystalstick Blond nu zijn pasgeboren bierkind. Voor de beoordeling van zijn geesteskind doet de nieuwkomer in de brouwerijwereld nu ook op de opendeurdag een beroep op de bierkenners om van hun ervaringen iets meer op te steken. De stand van Crystalstick Blond Bier staat overigens opgesteld op de parking aan de inkom van de Spar Express. 
8- Pop-up store Groep Loncke - Lindestraat 36 (Herne)
Het familiebedrijf Loncke is opgestart  in 1988. Olivier neemt de brandstoffen voor zijn rekening en Sebastien is de man achter de kachels en schoorstenen. De toonzaal is gelegen in de Flierkouter 66 Tollembeek maar speciaal voor de Opendeur Herne werd in de Lindestraat 36 een pop-up toonzaal ingericht met hoofdzakelijk pellet-,  hout-, kolen- en mazoutkachels. Iedereen is er welkom voor eender welke informatie, voor een hapje en een tapje en uiteraard voor speciale opendeur-voorwaarden.
9- Ban Sabai Massage - Liezebeekwijk 74 (Herne)
Ban Sabai Massage biedt ontspannende relaxmassages aan op Thaise wijze. Het huis is gespecialiseerd in Thaise aroma therapy, voet reflexologie en ayurveda hoofdmassage evenals in hoofd-, nek-, schouder- en rugmassages. Ook kruidenmassages, hot stone therapy en gezichts- en stoelmassage behoren tot het aanbod. Al de gebruikte oliën worden rechtsreeks uit Thailand ingevoerd om zo het authentieke karakter ervan te waarborgen. Tijdens de opendeurdag kan men naast demonstraties van handverzorging en -massage ook genieten van een natje en een droogje, een gezellige babbel en een kennismaking met de uiterst sympathieke Wannie Sriboran
10- Fietsen Roosens - Ninoofsesteenweg 9 (Herne)
Dat Fietsen Roosens een begrip in de streek is staat als een paal boven water. Door een uitgebreid assortiment fietsen gaande van kinderfietsen over éénwielers , dames- en herenfietsen, trekkings, mountainbikes en racefietsen tot elektrische fietsen behoort de zaak dan ook in zijn domein tot de top in het Pajottenland. Het bedrijf richt zich tot een gevarieerd publiek met betaalbare kwaliteitsproducten en een uitmuntende service na verkoop. Kwaliteit, montage in eigen huis, vakkennis, ervaring en liefde voor de fiets zijn er dan ook de hoofdtroeven.
11- Electro Service Timmermans - Heldenplein 3a (Herne)
Bij het familiebedrijf Electro Service Timmermans in het centrum ligt de opendeurdag alvast ingekapseld in hun groots driedaags opendeurweekend. Naast een stock- en kelderverkoop aan zotte prijzen zijn er ook tal van demonstraties van TV’s uit het exclusieve Loewe gamma waaronder in exclusiviteit voor de streek de nieuwste Oled, de prachtige GoPro action calera’s, de verschillende Curved SUHK en SMART TV van Samsung en het unieke geluid van Sonos. Ook kunnen de allernieuwste Miele strijktafels ter plaatse uitgetest worden en neemt Birger Vanacker van de Flavor Shop in Gooik de bezoeker op sleeptouw voor een professionele kookdemo met kruiden en specerijen.
12- DAV fotografie
Wegens persoonlijke en onvoorziene omstandigheden kan de opendeurdag bij DAV-Fografie niet doorgaan. 
13- Wijnhuis Sterckx - Lorengdreef 8 (Herne)
Bij Wijnhuis Sterckx, dat staat voor een ruime keuze aan champagnes, schuimwijnen en wijnen alsook relatie- en andere geschenken gaat de opendeur ook gepaard met een kelderrestenverkoop. Bezoekers kunnen er dan ook een kijkje nemen in de gezellige wijnkelder en dit zonder enige koopverplichting. De wijnen worden er in ideale omstandigheden bewaard en zijn er voor de gelegenheid nu ook per fles verkrijgbaar aan uitzonderlijk gunstige voorwaarden. Iedereen krijgt er een drankje aangeboden en kan deelnemen aan een gratis tombola.
14- Varejo - Breemstraat 10 (Herne)
Björn Crombrugge en Karine Vierendeels zijn de trotse uitbaters van deze speciaalzaak in onder meer dierenbenodigdheden. In Varejo met de slogan ‘Beestig goed voor je Beestje’ kunnen dierenliefhebbers alleszins ter plaatse of via de webwinkel terecht voor allerlei benodigdheden en spulletjes voor katten, honden, vissen, vogels, paarden, hamsters, cavia’s, konijnen, neerhofdieren en zelfs reptielen. Nieuw in het assortiment is ook speelgoed. Goederen kunnen afgehaald of verzonden worden via Kiala of via BPost.
15- Parket Duran - Haagstraat 7 (Herne)
In de toonruimte van Parket Duran krijgen de bezoekers een groot aanbod van allerlei soorten bamboe- en kwaliteitsparket te zien in tal van kleuren en afwerkingen aan betaalbare prijzen. Het bedrijf maakt er eveneens een erezaak van het gekozen parket met de grootste zorg te plaatsen. Vooraf is er gratis steeds een gedetailleerde offerte. Doe-het-zelvers kunnen ook rekenen op bijstand bij het opstarten van de werf zodat de gebruikelijke beginnersfouten kunnen vermeden worden. Ook voor vernieuwing van een plankenvloer kan men er terecht. Parket Duran beschikt overigens over de meest professionele machines met stofafzuiging.
16- J. Amys-Deschuyffeleer vof  Record Bank – Kamstraat 10 (Herfelingen)
Uit sympathie met hun collega’s zelfstandigen en handelaars neemt ook het zakenkantoor J. Amys-Deschuyffeleer  Record Bank deel aan de opendeurdag. Het kantoor is evenwel die dag niet toegankelijk. Nu ING België het voornemen heeft aangekondigd om de bankactiviteiten van Record Bank in ING België te integreren stelt het zakenkantoor dat er voorlopig voor zijn cliënteel niets verandert en dat er, als er een definitieve beslissing wordt genomen over de integratie, vanuit ING België alles zal worden grondig voorbereid en tijdig meegedeeld.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief