HERNE / REGIO – Eindejaardrink en erfgoedmarkt in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE / REGIO – Eindejaardrink en erfgoedmarkt in het Dominicanessenklooster

Erfgoedcel_herinneringen
HERNE / REGIO – Eindejaardrink en erfgoedmarkt in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

De gemeente Herne, de vzw HERinNEring en Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei organiseren op vrijdag 9 december om 20u in het Dominicanessenklooster een eindejaardrink en erfgoedmarkt met als thema ‘Erfgoed Halleluja’. Iedereen met belangstelling in erfgoed is er uiteraard welkom.

“Wie geboeid is door het verleden en wie benieuwd is welke organisaties zich in het Pajottenland en de Zennevallei bezighouden met erfgoed en geschiedenis is alvast bijzonder welkom”, zegt Karen Van Buggenhout, de enthousiaste erfgoedcoördinator van Pajottenland Zennevallei. “Ook kan men er dan meer vernemen over de boeiende erfgoedprojecten die in de regio op stapel staan. En bovendien mogen de aanwezigen zich er ook nog verwachten aan duivelse verhalen aan het vagevuur, een ommegang in het pas opgestart Herns erfgoeddepot, hemelse muziek, Kartuizerbier en wijwater en allerlei verschijningen en openbaringen”.
Erfgoedcel
De erfgoedmarkt staat overigens open voor alle verenigingen en organisaties die in het domein werkzaam zijn. Karen van Buggenhout: “Op de eindejaarsbijeenkomst draait het niet enkel om de Erfgoedcel maar vooral ook om de verenigingen en organisaties die zich inzetten voor erfgoed. Elke organisatie die een stand wil opzetten krijgt er een tafel ter beschikking om er zich bekend te maken. Flyers en affiches kunnen uitgedeeld worden, publicaties en tijdschriften te koop aangeboden, projecten bekendgemaakt. Bovendien kunnen de verenigingen ook een kleine thematische expo opstellen waarbij vanuit de organisatie faciliterend wordt meegewerkt door onder meer het ter beschikking stellen van expopanelen. Bovendien is de erfgoedmarkt de ideale gelegenheid om met gelijkaardige organisaties linken aan te knopen”.
Standjes van verenigingen
“Met onze erfgoedmarkt mikken wij dan ook op de deelname van organisaties met een erfgoedlink uit de regio. Wij denken hierbij aan onder meer heemkringen, musea, archieven, jaarmarktcomité’s, gidsenverenigingen, brouwers, processieverenigingen alsook aan expertisecentra en steunpunten of ondersteunende erfgoedorganisaties uit Vlaanderen”, aldus nog Karen Van Buggenhout.
Verenigingen die een stand willen opzetten dienen zich wel uiterlijk 18 november aan te melden bij karen@erfgoedcelpz.be . Bezoekers melden zich eveneens best aan voor 25 november op hetzelfde mailadres. Meer info kan ook steeds via 0498/92.28.43 of 02/451.69.49 of www.erfgoedcelpz.be .
De deuren van het Dominicanessenklooster voor de eindejaardrink, die start om 20u, gaan open om 19u30. Het Dominicanessenklooster is gelegen aan de H. Geeststraat 22-24 te Herne op de grens met Edingen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief