‘Ik Wandel G’HERNE’ aan tweede editie toe

C21

‘Ik Wandel G’HERNE’ aan tweede editie toe

Img_2045
‘Ik Wandel G’HERNE’ aan tweede editie toe - © Deschuyffeleer
 
Img_2049_1
‘Ik Wandel G’HERNE’ aan tweede editie toe - Werner Papeleu en Ivar Nijs © Deschuyffeleer
 
Img_2050
‘Ik Wandel G’HERNE’ aan tweede editie toe - © Deschuyffeleer
 
Img_2053
‘Ik Wandel G’HERNE’ aan tweede editie toe - Terlindenhof, In de Zoete Inval, De Egelantier © Deschuyffeleer
 

Ook vorig jaar waren het reeds Werner Papeleu en Ivar Nijs die de kar trokken van de eindejaarswandeling ‘Ik Wandel G’Herne’ met als oogmerk de kas te spijzen van een goed doel in de gemeente. Toen waren de G-badminton in de Hernekouter en Zonnelied in Herfelingen de begunstigden. Op woensdag  28 december, in volle eindejaarsperiode, rekenen zij nu opnieuw op wandelend Pajottenland om zo met de opbrengst van hun tweede editie terug een goed doel een duwtje in de rug te kunnen geven.

Dit jaar willen beide organisatoren hun wandeling het accent ‘voor en door Herne’ nog meer armslag geven. Zo gingen zij nu in eerste instantie aankloppen bij de Hernse horeca-zaken. Hun verzoek kreeg gehoor bij De Welvaart, De Maxx, Bij Latjes, De Zoete Inval, Terlindenhof en De Egelantier. En zo zien de wandelaars die  uitbaters dan ook nauw verweven met de organisatie hetzij achter de ene of andere toog, hetzij aan de catering. Naast de medewerking van deze handelszaken mogen Ivan en Werner alvast ook rekenen op de logistieke steun van de gemeente. En nog vanuit de gemeente waakt Carine Van de Velde als gemachtigd opzichter dan weer over de veiligheid op en rond het parcours.
 
Werner Papeleu: “MeeGaan vzw is een organisatie opgericht door Sigrid Devleminck uit de Warlokkestraat samen met enkele sympathisanten en ouders van een kind met een licht tot matig verstandelijke beperking. De vereniging wil een kwaliteitsvolle en inclusieve ondersteuning op alle levensdomeinen aanbieden aan die jonge volwassenen met een beperking. De ondersteuning steunt op drie pijlers: leren werken, leren leren en leren leven. Als die kinderen 21 jaar worden en hun schoolloopbaan onherroepelijk ten einde loopt vinden hun ouders nagenoeg geen dagopvang meer voor hun kind. Meegaan wil dan ook zo onder meer deze jongeren kansen bieden een beroep aan te leren rekening houdend met hun bekwaamheden”. De ateliers van Meegaan met onder meer een ambachtelijke biobakkerij, een kaasmakerij en een geitenboerderij vinden overigens plaats in en vanuit het Dominicanessenklooster.
 
‘Ik Wandel G’Herne’ anno 2016 wordt alleszins opnieuw een ludieke groepswandeling met Ivar en Carine als gangmakers. Het tracé van de wandeling (6 km) blijft een goed bewaard geheim. Wel kan verklapt worden dat er voor de wandeling zo’n kleine twee uur dient te worden uitgetrokken en dat het parcours best toegankelijk is maar evenwel niet voor rolstoel- en kinderwagens. Alle troeven van het Groene Kwadrant worden uiteraard aangewend en benut.  Het parcours zigzagt via goed begaanbare wegen en paden maar laarzen en een zaklamp zijn toch wel aangewezen. Halfweg het parcours mogen de deelnemers zich alleszins ook verwachten aan een aangename verrassing.
 
‘Ik Wandel G’Herne’ geeft de belangstellenden dan ook alvast nu al afspraak op woensdag 28 december aan het jeugdhuis aan het gemeentehuis. Het vertrek is voorzien om 18u30. Deelnemen kost 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar. Deze prijs omvat ook een eet- en drankbonnetjes. Na de wandeling kan tussen pot en pint bijgepraat en gesocialiseerd worden. De deelnemende horeca-vertegenwoordigers stellen zich hierbij graag ten dienste.
 
Nadere info via facebook, via mail werner@vipcollections.be en via gsm op 0473/79 01 33 en 0475/23 11 39.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief