HERNE – Kwadrant Plus organiseert infoavond rond gemeentefinanciën en economie

C21

HERNE – Kwadrant Plus organiseert infoavond rond gemeentefinanciën en economie

Kwadrant_plus_1
HERNE – Kwadrant Plus organiseert infoavond rond gemeentefinanciën en economie - © Deschuyffeleer
 

De feitelijke vereniging Kwadrant Plus – Denk Mee die de inwoners van Herne “voor wie het allemaal wel iets uitmaakt” wil verenigen pakt op dinsdag 29 november om 20u in het parochiaal Centrum in de Lindestraat uit met een tweede infoavond. Thema deze keer is ‘Gemeentefinanciën en Economie’ waarbij de hamvraag wordt gesteld “Boeren wij goed of is de kas leeg?”. Iedereen is welkom. De inkom is gratis.

“Met onze vereniging willen wij de inwoners aanzetten hun stem van loutere burgerplicht om te vormen in mondige inwoners in het belang van ons allemaal”, stelt voorzitter Paul Beyl. “Het is daarom dat wij met onze vereniging via een vijftal werkgroepen een actieplan hebben opgesteld met onder meer een reeks infoavonden om zo uiteindelijk te kunnen komen tot het uittekenen van door de bevolking gedragen visies voor het Groene Kwadrant. Zo hebben wij een werkgroep rond mobiliteit, veiligheid en openbare werken in het leven geroepen. Verder is er ook nog een werkgroep actief rond ruimtelijke ordening, milieu en plattelandsontwikkeling. Nog een ander buigt zich over cultuur, sport, recreatie, toerisme en feestelijkheden. Sociale zaken, gezondheid, jeugd, senioren, ontwikkelingssamenwerking, integratie en participatie komen dan weer aan bod in een vierde werkgroep. En nu treedt onder de hoede van Ivan Van Hassel de vijfde werkgroep rond middenstand, landbouw, economie, werk en financiën naar buiten met de infoavond rond de gemeentefinanciën en de economie”.
“Als gastspreker hebben wij Lieven Meert uitgenodigd”, zegt Ivan van Hassel. “Hij is medewerker van de studiedienst van sp.a en voorzitter van het OCMW en schepen van jeugd in Ninove. Hij is gespecialiseerd in begroting, macro-economisch beleid, loonvorming en prijzenbeleid. Hij is economist en burgerlijk ingenieur en werkte eerder voor de sp.a-fractie, de studiedienst en het kabinet van Johan Vande Lanotte. Als specialist terzake hebben wij hem gevraagd ons tijdens de infoavond een beter inzicht te verschaffen in de wereld van onder meer balansen, autofinancieringsmarges en begrotingen. Hij publiceert dan ook vanuit de studiedienst in zijn domein geregeld interessante studies en artikelen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief