HERNE – Vief en Open Vld leverden een berg plastieken dopjes in voor het goede doel

C21

HERNE – Vief en Open Vld leverden een berg plastieken dopjes in voor het goede doel

Wp_20161126_10_03_35_pro
HERNE – Vief en Open Vld leverden een berg plastieken dopjes in voor het goede doel - Foto ingezonden
 

Naar inmiddels jaarlijkse gewoonte leverden Vief Herne en Open VLD Herne recent eens te meer een lading van honderdduizenden plastieken dopjes af in het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Ternat. Met de opbrengst van de verkoop van dergelijke inzamelingen draagt dat centrum dan bij tot het bekostigen van de opleiding van de geleidehonden.

“Er zijn miljoenen dopjes zijn nodig om een blinde of slechtziende te helpen met een geleidehond”, zegt Jeannine Berckmans, de voorzitter van Vief Herne. “Een opgeleide hond kost trouwens meer dan 20.000€. Daarvan wordt 12.500€ gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en wordt er 7.500€ bijgedragen door het Belgisch Centrum voor Geleidehonden dankzij de opbrengsten van het inzamelen van de dopjes”.
De dopjes kunnen steeds ingezameld en geleverd worden bij Vief Herne in de Liezebeekwijk 47, bij Anna Van Beghin in de Leenstraat 43, bij Elke Malotiaux, de voorzitter van Open VLD Herne, in de Breemstraat 46 en dankzij de medewerking van de intergemeentelijke vereniging Haviland nu ook in het gemeentelijk recyclagepark.
“Alleen propere plastic schroefdopjes van drankflessen worden ingezameld. Geen dopjes van detergenten, zeepproducten of oliën en zeker geen plastic deksels of andere materialen”, leidt Jeannine Berckmans de bereidwillige verzamelaars elegant op het correcte inzamelpad.
De sorteermarathon van de dopjes door vrijwilligers vindt eerstdaags plaats in Ternat. Bij belangstelling voor medewerking en voor meer info kan men aldaar terecht bij Ann Asselman via 0475/70.77.08 of ann.as@telenet.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief