HERNE krijgt 138.985€ uit het Plattelandsfonds voor herstel Tembroeck en Rasbeekstraat

C21

HERNE krijgt 138.985€ uit het Plattelandsfonds voor herstel Tembroeck en Rasbeekstraat

Plattelandsfonds_herne
HERNE krijgt 138.985€ uit het Plattelandsfonds voor herstel Tembroeck en Rasbeekstraat - © Deschuyffeleer
 

De eindejaarsperiode is traditioneel het meest aangewezen ogenblik om geschenken uit te delen. Blijkbaar zo ook voor de overheid. Want nu geraakte immers bekend dat het Plattelandsfonds vijf gemeenten uit het Pajottenland bedacht met in totaal 775.000€ bijzonder welgekomen subsidies. Herne vangt zo daarvan 138.985€. De andere begunstigde gemeenten in de streek zijn Bever, Galmaarden, Gooik en Pepingen.

Het Plattelandsfonds werd enkele jaren terug opgezet om de plattelandsgemeenten te ondersteunen in hun specifieke noden. “Dit kan vrij ruim ingevuld worden gaande van projecten zoals Paddenbroeck in Gooik tot het herstel van de buurtwegen”, zegt schepen van Financiën Lieven Snoeks. “Er wordt immers van uitgegaan dat de landelijke gemeenten niet voldoende financiële middelen hebben om hun doorgaans uitgestrekt wegennet degelijk te onderhouden. Kortom en in het algemeen, de absoluut noodzakelijke subsidies zijn er gekomen om de plattelandsfunctie te kunnen onderhouden en zelfs te versterken. Het jaarlijks toegekende bedrag wordt onder meer berekend op het aantal km landelijke wegen in de gemeente”.
“Elke gemeente kan zelf de besteding van de haar toegekende subsidies invullen op basis van de voorgestelde projecten”, vervolgt de schepen. “In onze gemeente hebben wij bij het begin van de legislatuur geöpteerd om de subsidies volledig te spenderen aan het herstel en het onderhoud van onze landelijke wegen. Met de nu toegekende subsidies voorzien wij de aanpak van Tembroeck in Herfelingen en van de Rasbeekstraat in Sint-Pieters-Kapelle. Wij beschikken daarvoor over een termijn van drie jaar. Eerder werd ook de aanpak van de Leenstraat al in ons wegenprogramma opgenomen op basis van de vorige jaren toegekende subsidies”.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief