HERNE – Werken aan de Hoogbaan schieten als maar niet op

C21

HERNE – Werken aan de Hoogbaan schieten als maar niet op

Werken_hoogbaan_2016__1_
HERNE – Werken aan de Hoogbaan schieten als maar niet op - © Deschuyffeleer
 
Werken_hoogbaan_2016__2_
HERNE – Werken aan de Hoogbaan schieten als maar niet op - © Deschuyffeleer
 
Werken_hoogbaan_2016__3_
HERNE – Werken aan de Hoogbaan schieten als maar niet op - © Deschuyffeleer
 
Werken_hoogbaan_2016__4_
HERNE – Werken aan de Hoogbaan schieten als maar niet op - © Deschuyffeleer
 

Het wordt bang afwachten voor de bewoners van de Hoogbaan of zij de feestelijke eindejaarsperiode zullen kunnen vieren zonder in de modder te moeten ploeteren om hun huizen te bereiken of te verlaten. Doorgaand verkeer is er over ruime afstand niet mogelijk en dit tot grote ergernis van de aangelanden. Volgens de planning zouden de werken met inbegrip van de aanleg van een nieuw wegdek overigens nu al moeten beëindigd zijn. Maar daar blijkt de aannemer alsnog geen boodschap aan te hebben.

De wegeniswerken slepen er nu al geruime tijd aan en schieten als maar niet op. Verschillende huizen kunnen er dan ook al enkele weken uitsluitend te voet bereikt worden. Het gemeentebestuur drong recent nogmaals bij de aannemer aan om de werken in een sneller tempo af te werken. Als iedereen zijn beloftes nakomt en de weergoden geen roet in het eten gooien zouden alle woningen nu toch tegen het komend eindejaarsverlof in de bouw ook met de auto moeten bereikbaar zijn.
Gescheiden rioleringsstelsel
In de Hoogbaan laat Infrax werken voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel uitvoeren door de firma Wawebo. Blijkbaar heeft die firma geen haast om de werken zo vlug als mogelijk uit te voeren. “De werken hebben vertraging opgelopen doordat de aannemer tot op heden te weinig arbeiders op de werf heeft ingezet”, stelt schepen van Openbare Werken Lieven Vandenneucker de zaken duidelijk. “Op de jongste werfvergadering hebben wij nogmaals met klem geëist dat de werken in een sneller tempo zouden worden afgewerkt. Er werd ons nu beloofd dat een verharde laag zou worden aangebracht zodat de bewoners alleszins tegen de eindejaarsperiode hun woningen ook met de wagen zouden kunnen bereiken. Wij volgen de zaak dan ook verder nauwgezet op”.
Moeilijk werken

De Hoogbaan herbergt een 15-tal woningen en is een kleine verbindingsbaan over haast 1 km en met slechts één rijstrook tussen de Grotestraat en de Barakkendries. Het uitvoeren van de werken is er voor de aannemer dan ook niet gemakkelijk én door de opstelling van de machines én door de beperkte ruimte om de werken uit te voeren.      

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief