Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau

Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau

Img_2541
Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau - © Deschuyffeleer
 
Img_2557
Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau - © Deschuyffeleer
 
Img_2564
Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau - Johan Peetermans, Nico Vandervelden en Tim Van Herbruggen - © Deschuyffeleer
 
Img_2569
Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau - © Deschuyffeleer
 
Img_2572
Nationaal tornooi van BadmintonClub HERNE op topniveau - © Deschuyffeleer
 

Het jaarlijks tweedaags nationaal tornooi van BadmintonClub Herne (BCH) in de sporthal ‘De Hernekouter’ was opnieuw een voltreffer. Niet minder dan 304 spelers, haast een maximum voor de opvangmogelijkheden van de sporthal, hadden zich aangemeld. De eerste dag was voorbehouden voor het dubbelspel, de tweede voor het enkelspel. Voorzitter Johan Peetermans en zijn team waren dan ook uitermate in hun nopjes. Ondanks de eerder beperkte ruimte van de sporthal voor een tornooi op zulk een niveau blijkt het toevoegen van de A-spelers hen als organiserende club alleszins geen windeieren gelegd te hebben.

Een goede reputatie
 
Voorzitter Johan Peetermans: “De organisatie van het nationaal badmintontornooi behoort ieder jaar tot onze toporganisaties. Het tornooi situeert zich pal in het midden van het badmintonseizoen dat begint in september en eindigt in juni. Meerdere top-10 spelers uit de huidige Belgische ranking tekenden dan ook present wat bewijst dat onze organisatie zich inmiddels een goede reputatie heeft weten toe te meten. Ook onze eigen spelers krijgen trouwens door het tornooi de mogelijkheid hun kunnen te meten met spelers uit alle uithoeken van het land. In die zin is het voor onze competitieve spelers dan ook een topdag. Net zoals de voorgaande edities kende het tornooi een zeer vlot verloop dankzij onder meer de uitstekende planning van tornooiorganisator Patrick Debrule en de logistieke omkadering door Emmelie Eylenbosch”.
 
Topspelers en -referee
 
De eerste dag kregen de pluimpjes met de dubbels en de gemengde dubbels het al hard te verduren terwijl de dag nadien de enkelspelen voor zowel dames als heren voor flink wat animo en strijd zorgden. De dubbelspelen vertoonden bijwijlen een indrukwekkende intensiteit. Badminton is dan ook de meest snelle racketsport ter wereld. Naast techniek en snelheid blijken ook coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen van essentieel belang te zijn.
 
Veel aandacht ging er uiteraard naar de prestaties  van de top-10 spelers Tim Van Herbruggen, Alexandre Lallemand, Frederic Gaspard, Arnaud Delsaut, Lawrence De Pauw, Stijn Lenaerts, Tina Van Buyten, Caro Neyrinck en  Elicha Van Looy. De spannende finale bij de Heren A werd verrassend door Frederic Gaspard gewonnen van de gedoodverfde favoriet Tim van Herbruggen.
 
Referee van dienst was ook Bert Vanhorenbeeck van de Herentse badmintonclub W&L. In Rio 2016 was het voor hem al zijn 100ste internationale aanstelling als scheidsrechter en ook op het laatste Europees Kampioenschap in Frankrijk floot hij de finale heren dubbel. Op basis van zijn jarenlange ervaring weet hij met stelligheid “dat de groei van een badmintonclub rechtstreeks verbonden is met de grootte van de sporthal, het aantal speelvelden en de beschikbare uren die de club in aanbod heeft”.
 
BCH met een uniek aanbod
 
Badmintonclub Herne, dat tijdens het seizoen 2017-2018 al 35 levenskaarsjes zal mogen uitblazen, wordt in het badmintonlandschap overigens aangezien als een unieke club doordat het zich profileert met een aanbod voor iedereen: jongeren, heren, dames, veteranen, senioren en personen met een beperking.

Mede door de degelijke infrastructuur en accommodatie van ‘De Hernekouter’ is BCH mettertijd kunnen uitgroeien tot een volwaardige club voor meer dan 250 actieve spelers. Bij BCH kunnen zowel competitief ingestelde spelers als loutere recreanten hun gading vinden. De instroom van jongeren is uitermate belangrijk. Een dynamisch bestuur waakt er dan ook over dat alle leden op een degelijke ondersteuning kunnen rekenen. Naar de jeugd toe zijn het jeugdcoördinator Marcel Kuiper, hoofdcoach Nick Vandervelden en secretaris Laetitia Kerckx die samen met een zestal trainers het beste van zichzelf geven en tevens op een adequate manier het beste halen uit hun jonge spelers.
 
Tijdelijke inschrijvingsstop
 
Door het groot ledenaantal en de opvangcapaciteit van ‘De Hernekouter’ geldt er in de schoot van BCH momenteel evenwel noodgedwongen een tijdelijke inschrijvingsstop. De wachtlijst biedt hierbij allicht enig soelaas.
 
De komende weken worden toch ook nog bijzonder druk voor BCH met de Kerststage voor jongeren van 2 tot en met 6 januari en met het Nationaal Jeugdtornooi op zaterdag 14 januari.   
 
Meer info op www.bcherne.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2017

archief