HERNE – Harmonie ’t Muziek blikt muzikaal terug op het aflopend jaar

HERNE – Harmonie ’t Muziek blikt muzikaal terug op het aflopend jaar

Wat_een_jaar
HERNE – Harmonie ’t Muziek blikt muzikaal terug op het aflopend jaar - Affiche
 

Op vrijdag 13 januari om 20u30 opent de harmonie ’t Muziek haar feestjaar naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan met een concert in de St-Petrus en Pauluskerk. Het concert speelt in op de actualiteit van het afgelopen jaar en kreeg dan ook met ‘Wat een jaar!’ als thema een bijzondere stempel opgekleefd. En dezer dagen wordt ook alvast gestart met een bijzondere kalenderverkoop met een fotoreportage rond het 10-jarig bestaan van de harmonie en het 5-jarig bestaan van ’t Jeugdmuziek, de jongerenafdeling van ’t Muziek.

’t Muziek zag het levenslicht door het samenvoegen van de restanten van de twee muziekmaatschappijen die Herne eertijds rijk was. Zowel de Koninklijke Katholieke Harmonie ‘Met Vreugd en Deugd’ als de Koninklijke Liberale Harmonie hadden toen al meer dan 100 levensjaren achter de rug doch waren duidelijk over hun bestaanshoogtepunt heen. De tijd was dan ook rijp om de twee maatschappijen onder de hoede te brengen van één enkel nieuw bestuur.
‘t Muziek
Op vrijdag 21 september 2007 ter gelegenheid van achterweisjoerskermis werd de nieuwe harmonie dan ook onder haar nieuwe naam ‘t Muziek, haar nieuw logo en haar nieuwe vlag officieel aan het gemeentebestuur en de Hernse bevolking voorgesteld. “Eigenlijk was onze nieuwe naam al generaties lang voorbestemd”, zegt woordvoerder Petra Condijts. “Want als men eertijds vroeg wat er te gebeuren stond rond de twee harmonies luidde het steeds dat men naar de repetitie van ’t muziek of naar het eetfestijn van ’t muziek of nog naar een concert van ’t muziek ging. Het werd dan ook ’t Muziek: kort, krachtig en absoluut herkenbaar”.
’t Muziek heeft de voorbije 10 jaar alleszins puik werk geleverd en kan dan ook nu al terugblikken op mooie prestaties. Petra Condijts: “Met een topdirigent als Diederik De Roeck zijn we er in 2009 immers in geslaagd om nationaal vice-kampioen in eerste afdeling te worden. In 2013 hebben we dit huzarenstukje nogmaals overgedaan. En in ons feestjaar in 2017 zullen we opnieuw deelnemen aan de provinciale kampioenschappen. Wie weet doen wij deze keer nog beter”!
’t Muziek kwam de afgelopen jaren overigens ook verrassend uit de hoek met meerdere muzikale succesvolle projecten zoals het speciaal voor de harmonie geschreven concert ‘Wie vermoordde Don Cornetto?’, een muzikaal interactief moordspel in samenwerking met het Amateur Toneel Kokejane. Met die opvoering werd het trouwens ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Gentse Feesten. Verder getuigen ook nog het filmconcert, de Tournée Generale, het Iers Concert in samenwerking met 4 Beaux Fort, Art meets Music in samenwerking met Katherne evenals het fijnzinnig kerstconcert in samenwerking met het kinderkoor Redoris en de Woordafdeling van de plaatselijke kunstacademie van de inventiviteit en de creativiteit van de jonge enthousiaste groep muziekliefhebbers.
‘t Jeugdmuziek
Met de oprichting van ’t Jeugdmuziek in 2012 verkreeg ook de jeugdwerking een officiële plaats binnen de werking van ’t Muziek. Het eigen jeugdbestuur en de eigen jeugdharmonie kunnen in 2017 dan ook alleszins al terugblikken op 5 jaar boordevol mooie projecten.
Dat ’t Muziek en ’t Jeugdmuziek steeds toekomstgericht denken staat buiten kijf. Dit resulteerde onlangs in het samenwerkingspact met de plaatselijke afdeling van de academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik onder de leiding van directeur Sarah Copriau. Dit uniek samenwerkingspact wil mensen en jongeren met eenzelfde passie verenigen, hun kennis verruimen, het muziekplezier delen en elkaars horizonten verbreden.
‘Wat een jaar!’
Tijdens het concert ‘Wat een Jaar!’ blikt ’t Muziek met behulp van beelden muzikaal terug op de belangrijkste gebeurtenissen van 2016. De meest aangrijpende thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek, de aanslagen op 22 maart 2016 en de opwarming van de aarde komen hierbij aan bod. Ook de prestaties tijdens het Olympisch jaar en het EK-voetbaljaar worden niet vergeten. Het concert loopt in samenwerking met de afdeling Woord van de plaatselijke academie. Na het concert is er de gelegenheid om het voorbije jaar door te spoelen en te klinken op het nieuwe jaar.
Nog ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan en van het 5-jarig bestaan van ’t Jeugdmuziek wordt ook uitgepakt met een bijzondere kalenderverkoop met een artistieke fotoreportage voor het Muziekfeestjaar. Fotografen Frank en Kobe Nevens bekeken hiervoor ’t Muziek door hun lenzen.
Kalenders en kaarten voor het concert kunnen besteld worden via tmuziekherne@gmail.com . Een kalender en kaart kosten elk 10€. Een kaart voor kinderen onder de 12 jaar kost 5€. Er is ook mogelijkheid om een kalender met een inclusieve kaart voor het concert te bestellen aan de uitzonderlijke prijs van 12€. Allicht een ideaal geschenk voor onder de kerstboom.
Tijdens haar Muziekfeestjaar zet de harmonie op zaterdag 13 mei in het Baljuwhuis in Galmaarden alleszins ook nog een ‘Best of…..’-concert op.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2017

archief