HERNE – Nieuwe fuifcoachen kregen attesten uitgereikt

C21

HERNE – Nieuwe fuifcoachen kregen attesten uitgereikt

Fuifcoach_herne_2016__5_
HERNE – Nieuwe fuifcoachen kregen attesten uitgereikt - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een bijeenkomst in het Dominicanessenklooster kregen 8 nieuw opgeleide fuifcoaches uit de gemeente hun attest uitgereikt door schepen voor Jeugd Patrick Devos. De fuifcoachen worden geacht bij evenementen van hun vereniging de veiligheid te garanderen, kleine gevallen van overlast op te lossen, de eerste hulp bij ongevallen en brandincidenten te kunnen toepassen evenals ondersteuning te bieden aan erkende securityfirma’s.

De opleiding gebeurt op intergemeentelijk vlak binnen de jeugdregio en onder de coördinatie van de intergemeentelijke preventiemedewerker Tabak, Alcohol en Drugs (TAD) van het Pajottenland.
In het totaal hebben thans al op het niveau van de jeugdregio, die Bever (10), Galmaarden (10), Gooik (15), Herne (19), Lennik (22) en Pepingen (26) omvat, 102 jongeren de opleiding gevolgd. Al sinds enkele jaren zijn alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven in die zes gemeenten verplicht een degelijk opgeleide te hebben.
De opleiding zelf bestaat met een theoretische gedeelte, een cursus EHBO en een cursus brandbestrijding in het PIVO uit drie luiken. Het theoretisch gedeelte behelst onder meer het wettelijk kader en conflictbeheersing.
Voor de opleiding werkt de jeugdregio samen met de lokale politie, de intergemeentelijke preventiedienst TAD, het Provinciaal Instituut voor Opleidingen in Asse/Relegem, het Rode Kruis Lennik-Gooik en de zes gemeentebesturen.
De nieuw opgeleide fuifcoachen kregen allen als waardering voor hun bereidheid en hun inspanningen een Herns groene t-shirt met opschrift ‘fuifcoach’ en een attest in bankkaartmodel.

De nieuwe coachen zijn Nele Gommers, Ann Viaene en Patrick Barbé uit Sint-Pieters-Kapelle, Lynn Alaerts, Lien Stalpaert, Xena Derijcke en Xan De Maeschalk uit Herne en Dinska Van Vreckem uit Herfelingen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief